(P)„Săptămâna inovației”: Compania care transformă energia tinerilor români în proiecte concrete

(P)„Săptămâna inovației: Compania care transformă energia tinerilor români în proiecte concrete
Publicat: 16/06/2015, 14:28
Actualizat: 08/12/2019, 14:57

GDF SUEZ Energy România a semnat luni un parteneriat pe termen lung cu Unversitatea Politehnică București (UPB). Parteneriatul își propune să încurajeze activități științifice și de cercetare în domeniul energiei prin care să fie găsite soluții de economisire a energiei și să se dezvolte surse alternative de energie cât mai prietenoase cu mediul.

„A susține generațiile de studenți este, cu certitudine, o modalitate de a răspunde provocărilor actuale și viitoare din energie. Parteneriatul pe care l-am semnat astăzi cu Universitatea Politehnica București creează premisele pentru a identifica, selecta și dezvolta în comun soluții inovative pentru energie mai judicios consumată”, a declarat luni Eric Stab, președinte și CEO GDF SUEZ Energy România.

Parteneriatul a fost semnat în prima zi a „Săptămânii inovației”, care este o inițiativă a grupului din care face parte GDF SUEZ Energy România și care se desfășoară în perioada 15-19 iunie, în peste 20 de state din toată lumea. Demersul va reuni experți, clienți, parteneri și angajați care vor dezbate teme precum eficiența energetică, energia regenerabilă, tehnologiile și orașele inteligente.

Parteneriatul a fost semnat de Mihnea Costoiu, rectorul UPB, Ecaterina Andronescu,președinte al Senatului UPB șiEric Stab, președinte și CEO GDF SUEZ Energy România.

„Cel mai important lucru este să reușim împreună să creăm încredere studenților pentru a se exprima în cadrul unor proiecte de cercetare”, a declarat Mihnea Costoiu, rector al UPB.

„Singura resursă inepuizabilă pe Terra este inteligența umană. Dezvoltarea tehnologiilor nu avem cum să o ratăm. Anul acesta se finalizează două institute de cercetare în cadrul UPB”, a declarat luni Ecaterina Andronescu, președinte al Senatului UPB.

Anton Hadăr, vicepreședinte al Senatului UPB, care este și profesor în cadrul UPB, a declarat că legătura dintre mediul economic și universități ar trebui să fie mult mai strânsă, pentru că firmele nu sunt interesate de invențiile realizate de studenți. „Din invențiile noastre prea puține sunt interesante pentru mediul economic. Fabricanții din România sunt prea puțin interesați de ceea ce facem noi. Nu are rost să inventăm ce vrem noi, trebuie să ne apropiem de mediul eocnomic. Trebuie să participăm la clustere”, a declarat Anton Hadăr.

Tot luni a avut loc ceremonia de acordare a premiilor studenților care au propus proiecte inovatoare în cadrul apelului la proiecte și idei inovatoare organizat de GDF SUEZ Energy România.

Concursul s-a adresat studenților din toate cele trei cicluri – licență, masterat și doctorat. Temele propuse pentru competiție au fost: eficiența energetică, surse regenerabile de energie, tehnologii inteligente, orașe inteligente și mobilitate, gazele naturale în secolul al XXI-lea.

Proiectele au fost evaluate de către un juriu compus din reprezentanți ai UPB și ai companiei GDF SUEZ Energy România pe parcursul a trei săptămâni. Juriul a selectat cele mai interesante trei proiecte de inovație care să răspundă temelor enunțate, iar autorii acestor proiecte au primit premii în valoare de 1.000 euro/proiect oferite de către GDF SUEZ Energy România. Proiectele câștigătoare au fost prezentate luni în cadrul evenimentului organizat de compania din domeniul energiei în Rectoratul UPB.

Un invitat special al evenimentului a fost Petru Rogojanu, care la 13 ani este cel mai tânăr web designer din România. Puștiul, elev în clasa a șaptea la Colegiul Brukenthal din Sibiu, are în portofoliu două site-uri ale unor instituții oficiale: cel al Palatului copiilor din Sibiu și cel al Colegiului Brukenthal.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Mulți oameni suferă fără să știe de „ura față de mișcare”