Prima pagină » Mini » Repartizare Licee 2013 – EDU.RO. Verifică simplu liceul în care ai fost admis după repartizarea computerizată. Informașții județe

Repartizare Licee 2013 – EDU.RO. Verifică simplu liceul în care ai fost admis după repartizarea computerizată. Informașții județe

Repartizare Licee 2013 - EDU.RO. Verifică simplu liceul în care ai fost admis după repartizarea computerizată. Informașții județe
Repartizare Licee 2013 | EDU.RO, portalul Ministerului educației și cercetării. Informații din județe.

Repartizare Licee 2013 – EDU.RO, portalul Ministerului Educației și cercetării. Elevii care au obținut medii peste cinci la Evaluarea Națională au aflat luni, 15 iulie, la liceu au reușit să obțină un loc. Ministerul Educației și Cercetării a afișat pe EDU.RO rezultatele la Repartizare Licee 2013, în urma repartizării computerizate. Astfel, din cei 145.896 de absolvenți de clasa a VIII-a, 145.392, adică 99,65%, au fost repartizați conform uneia dintre opțiunile exprimate, potrivit rezultatelor pentru Repartizare Licee 2013 – EDU.RO. Alți 504 elevi nu au putu fi repartizați pentru că nu au completat suficiente opțiuni pe fișa de înscriere.Edu.ro

Repartizare Licee 2013 UPDATE Cea mai mare medie de admitere în liceu în județul Vrancea a fost 10 și s-a înregistrat la colegiile „Unirea” și „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, în timp ce media cea mai mică a fost 3,82, la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din municipiu, iar o elevă cu media 6,84 a rămas nerepartizată.

Singura medie 10 la admiterea în învățământul liceal din județul Mureș s-a înregistrat la Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, aparținându-i unui elev din Harghita, în timp ce la Liceul „Unirea” ultima medie de intrare a fost 9,33, iar la un liceul din Târnăveni s-a intrat cu 3,5.

Edu.ro Repartizare Licee 2013 UPDATE Un număr de 11 elevi din județul Prahova au intrat la liceu cu media 10, alți patru elevi au avut media 9,99, în timp ce cea mai mică medie a fost 3,39, trei absolvenți rămânând nerepartizați întrucât nu au bifat suficiente opțiuni pe fișa de înscriere.

Cinci elevi din județul Brașov au intrat la liceu cu media 10 după etapa Edu.ro Repartizare Licee 2013, patru dintre ei la Colegiul „Andrei Șaguna” din Brașov și unul la Colegiul „Radu Negru” din Făgăraș, în timp ce media cea mai mică a fost 3,62, la un colegiu tehnic tot din Brașov, iar un elev a rămas nerepartizat deși a avut media 8,63.

Cel mai ridicat prag la admiterea în licee în județul Bihor a fost la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, unde ultima medie a fost 9,7, în timp ce la un colegiu tehnic din municipiu s-a intrat cu media 3,58.

Opt elevi din județul Suceava au intrat cu media 10 la licee din Suceava, Rădăuți și Siret, în timp ce cea mai mică medie de admitere, 3,79, a fost înregistrată la Colegiul Tehnic din Siret, la specializarea mecanică, iar 1.081 de locuri au rămas neocupate după etapa Edu.ro Repartizare Licee 2013.

Opt elevi din județul Alba au intrat la liceu cu media 10, șase dintre ei optând pentru Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, în timp ce cea mai mică medie de admitere, 3,79, s-a înregistrat la Colegiul Tehnologic Silvic din Câmpeni.

Edu.ro Repartizare Licee 2013 UPDATE Un număr de 145.392 de absolvenți ai claselor a VIII-a, reprezentând 99,65 la sută din totalul lor, au fost repartizați computerizat în învățământul liceal, luni, conform uneia dintre opțiunile exprimate, în urma etapei Repartizare Licee 2013, informează Ministerul Educației Naționale (MEN).

Un număr de 40 de clase a IX-a nu au fost formate în județul Timiș, după prima etapă a repartizării computerizate, 1.033 de locuri rămânând neocupate la profilele tehnic și teoretic și 86 de locuri la profilul vocațional, iar zece elevi din județ nu au fost repartizați.

Colegiul Național „Decebal” din Deva a înregistrat cea mai mai concurență în rândul elevilor hunedoreni, ultima medie de intrare la profilul științele naturii fiind 9,75, iar la polul opus s-a situat un liceu tehnologic din Crișcior, unde s-a intrat cu media 3,51.

Cea mai mare concurență la repartizarea în învățământul liceal a fost, în județul Bistrița-Năsăud, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, la profilul real bilingv – științe ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9,58, în timp ce la un liceu din Teaca s-a intrat cu 3,59.

Colegiul „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și Colegiul „Mihai Eminescu” din Buzău se află în topul liceelor la care s-a intrat cu cele mai mari medii, la primul ultima medie de admitere fiind 9,54, în timp ce media cea mai mică, 3,64, s-a înregistrat la Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Râmnicu Sărat.

Dosarele de înscriere la liceu vor putea fi depuse până la data de 26 iulie.

Pe de altă parte, candidații care nu au ocupat un loc la liceu vor avea o nouă șansă. Cea de-a doua etapă de ADMITERE LICEU 2013 se va desfășura în perioada 17 iulie – 1 august și se va desfășura similar celei anterioare.

Etapa a III-a, în august

Metodologia de organizare a celei de-a treia etape de admitere va fi diferită. Astfel, în perioada 5-6 august, vor fi repartizați în licee elevii care nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară mai târziu.

Mediile obținute la examenul de Evaluare Națională sunt importante pentru. Elevii vor fi admiși în baza mediei obținute după formula MA = ABS + EN, unde  MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor V – VIII, iar EN = media generală obținută la Evaluarea Națională.

Potrivit datelor publicate pe EDU.RO înainte de Repartizare Licee 2013, 82,29% din candidații la examenul de Evaluare Națională au obținut note peste 5 la Limba și literatura română, 93,07% la Limba și literatura maternă și 71,60% la Matematică.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în județul Brăila (88,86%), iar cele mai scăzute, în județul Olt (61,04%). În nici un județ nu s-a consemnat un procent mai mic de 60% al notelor peste 5.

Topul județelor cu cele mai mari medii de admitere

74.361 de elevi din România, reprezentând 45,8% dintre cei care au susținut probele de examen din cadrul Evaluării Naționale 2013, au obținut medii de admitere la licee peste 8,00. Pe baza informațiilor publicate pe EDU.RO, gândul a calculat pentru fiecare județ procentul de medii de admitere peste 8,00 și a realizat un top pe județe.

Pe primul loc în clasament se află Bucureștiul, unde 61% dintre absolvenții de clasa a VIII-a au reușit să obțină o medie de admitere peste 8,00. Pe următoarele poziții se află județele Cluj (cu 59,78%), Brăila (53,83%), Prahova (53,71), Brașov (52,13%) și Argeș (51,24%).

La polul opus, pe ultimele locuri în acest top se află județele Călărași, Ilfov și Vaslui, unde între 33 și 36% dintre elevi au avut o medie de admitere peste 8,00.

În ceea ce privește clasamentul județelor privind procentul mediilor de admitere la liceu sub 5, acesta este condus de Olt, unde 10,6% dintre elevi au medii sub 5. Județul este urmat de urmat de Călărași (9,2%) și Ialomița (8,37%). Potrivit datelor rezultate în urma procedurii computerizate de repartizare Licee 2013 – EDU.RO cele mai puține medii de admitere sub 5,00 au avut elevii din județul Cluj.