REȚETĂ DE PAȘTE DROB DE PUI.. Alternativa la drobul de miel este drobul din carne de pui. Astfel, organele de miel sunt înlocuite cu pipotele, inima și ficatul de pui. Mai jos puteți vedea trei rețete simple de drob de pui pentru masa de Paște.
Drob din ficat de pui – RETEȚĂ 1
Ingrediente:
â— 1,5 kilogram de ficat de pui,
â— 2 legături de mărar,
â— 2 legături de pătrunjel,
â— 10 fire de ceapă verde,
â— 10 – 12 ouă
â— condimente: sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Se fiebe ficatul, se lasă să se răcească și apoi îl treceți prin mașina de tocat carne. Apoi, se taie verdețurile și ceapa rondele, se amestecă cu ficatul tocat, potrivim de gust cu sare și piper, se adăugă ouăle și se omogenizează compoziția. Se toarnă apoi într-o tavă și se dă la cuptor 40 de minute.
Sursă: Bucataras.ro
REȚETE DE PAȘTE.Dob din ficat de pui – varianta 2
Ingrediente:
â— 700 grame de ficăței de pui;
â— 700 grame de ciuperci;
â— 5 legături de ceapă verde;
â— 5 oua;
â— o legătură de mărar;
â— o legătură de pătrunjel;
â— 3 linguri de ulei;
â— sare;
â— piper.
Mod de preparare:
Ficățeii se spală și se fierb pentru 5 minute. Apoi, se scot din apă și, eventual, se spală. Ciupercile se taie mărunt. La fel și ceapa verde. Acestea se călesc împreună în ulei. Ficățeii se mărunțesc. Peste ei se adaugă ciupercile și ceapa, ouăle, verdeața, sare și piper. Toate aceste ingrediente se amestecă bine.
Într-o tavă pentru chec sau cozonac se pune hârtie de copt, apoi compoziția. Tava se dă la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu. Apoi se scoate tava și se unge drobul desupra cu un ou bătut bine cu puțină sare. Se mai lasă încă 10 minute și drobul e gata.
Sursă: PetitChef
REȚETA DE PAȘTE.Drob din ficat de pui – varianta 3
Ingrediente:
â— 1 kilogram de pipote și inimi de pui,
â— 1 kilogram de ficat de pui,
â— 4 cepe mari tocate,
â— 2 legături mari de ceapă verde,
â— 2 legături de pătrunjel,
â— 2 legături de mărar,
â— 5 ouă crude,
â— 6 linguri de ulei,
â— 3 ouă fierte,
â— sare,
â— piper.
Mod de preparare:
Pipotele și inimile se spală și se lasă timp de 30 de minute în apă rece cu sare. Apoi, se pun la fiert. Din când în când se ia spuma. Cât timp fierb pipotele, ficățeii se călesc în cele 6 linguri de ulei, până se rumenesc ușor. Apoi, se scot ficățeii și se lasă să se răcească. În același ulei se călesc ceapa uscată tocată mărunt până se înmoaie bine, se adaugă și ceapa verde și se lasă la călit pentru 2-3 minute.
Se ia oala de pe foc și se lasă ceapa la răcit. Când pipetele și inimile au fiert, se scurge apa și se lasă să se răcească. Apoi, pipotele, inimile și ficățeii sunt tocați mărunt. Pot fi dați și prin mașina de tocat sau mărunțiți în robotul de bucătărie.
Într-un castron încăpător se amestecă pipotele și inimile, ficatul, ceapa calită, mărarul, pătrunjelul, cele 5 ouă crude bătute ușor. Sarea și piperul se adaugă după gust. Toate aceste ingrediente se amestecă bine. Apoi, se toarbă un sfert din compoziție într-o tavă mare de cozonac tapetată cu foaie de copt, se aseză cele 3 ouă fierte unul lângă altul pe lungimea tăvii și se pune deasupra restul de compozitie. Se nivelează frumos deasupra și tava este băgată la cuptor, la foc mediu pentru 30-35 de minute sau până ce drobul s-a rumenit frumos și oul din compoziție s-a închegat.
Sursă: Culinar.ro
REȚETĂ DE PAȘTE. Cum să pregătești drob din ficat de pui pentru masa de Paște