ÎNGHEȚATA DE CASĂ este unul dintre deserturile cu cel mai scăzut aport caloric. Cu o singură condiție spun medicii nutriționiști: înghețata trebuie să conțină cât mai puține ingrediente.
ÎNGHEȚATA DE CASĂ poate deveni desertul preferat al celor mici, mai ales în perioada caniculară. Mai jos regăsiți trei rețete simple pentru a preparara ÎNGHEȚATA DE CASĂ.
ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ – varianta 1
Ingrediente:
â— 500 de grame de iaurt. Iaurtul pentru ÎNGHEȚATA DE CASĂ trebuie să fie cât mai cremos. Pentru ca înghețata să aibă un conținut caloric scăzut, este recomandat să optați pentru iaurt natural, fără fructe.
â— 250 de grame de fructe de pădure
Mod de preparare:
Pentru a obține ÎNGHEȚATA DE CASĂ trebuie, în primul rând, să spălați foarte bine fructe. Apoi, după ce le-ați lăsat la scurt vreo câteva minute băgați-le în blender și mărunțiți-le. După aceea amestecați iaurtul cu pasta de fructe obținute. Apoi, puneți amestecul obținut în forme pentru ÎNGHEȚATA DE CASĂ și bagați-le la congelator. După câteva ore puteți servi, alături de cei dragi, o ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ.
ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ – varianta 2
Ingrediente:
â— 500 mililitri de frișcă
â— 3 albușuri
â— 100 de grame de zahăr
â— 400 de grame de căpșuni
â— zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Pentru început, rețeta de la ÎNGHEȚATA DE CASĂ presupune să mixați căpșunile cât să se sfărâme o parte din ele și o parte să rămână întregi.
Albușurile se mixează și ele cu zahărul și cu un praf de sare. Se amestecă albușurile cu căpșunile, iar la final adăugați frișca. Toate aceste ingrediente se amestecă și adăugați câteva picături de zeamă de lămâie. După ce puneți amestecul în forme pentru înghețată, băgați ÎNGHEȚATA DE CASĂ la congelator preți de 3-4 ore.
Sursă: Culinar.ro
ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ – varianta 3
Ingrediente:
â— 600 de mililitri de lapte
â— 3 ouă
â— zahăr, după gust
â— coaja rasă de la o lămâie
â— zeama de la o lămâie
â— 400 de grame de iaurt
â— 500 de mililitri de frișcă lichidă
â— migdale felii
â— stafide
Mod de preparare:
Puneți la foc ouăle cu laptele, zahărul, coaja și zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente pentru ÎNGHEȚATA DE CASĂ se lasă să fiarbă la foc mic până când dă în clocot. În tot acest timp amestecați continuu.
Cand a început să fiarbă mai țineți pe foc 2 minute, iar mai apoi adăugați migdalele și stafidele. După cel mult un minut se ia oala de foc și se lasă la răcit. Între timp se bate frișca și se adaugă și iaurtul. După ce s-a răcit, se adaugă frișca și iaurtul, iar mai apoi se adaugă toate ingredientele într-un vas. Se amestecă totul omogen, iar după ce s-a turnat compoziția în forme pentru ÎNGHEȚATA DE CASĂ se bagă la congelator. După câteva ore se poate servi ÎNGHEȚATA DE CASĂ.
Sursă: PetitChef.ro