Prima pagină » Mini » REȚETE PASCĂ. Prepară PASCĂ FĂRĂ ALUAT ca un Masterchef

REȚETE PASCĂ. Prepară PASCĂ FĂRĂ ALUAT ca un Masterchef

REȚETE PASCĂ. Prepară PASCĂ FĂRĂ ALUAT ca un Masterchef
REȚETE PASCĂ. Cum preparăm PASCA. Bogdan Roman, concurent la MASTERCHEF, SEZONUL 2, oferă o alternativă la tradiționala PASCĂ DE PAȘTE, renunțând la clasicul aluat. Este o rețetă simplă de pască fără aluat, dar apetisantă.

REȚETĂ PASCĂ. REȚETE DE PAȘTE – cum preparăm PASCA. Bogdan Roman, concurent la MASTERCHEF, SEZONUL 2, oferă o alternativă la tradiționala PASCĂ DE PAȘTE, renunțând la clasicul aluat. Este o rețetă simplă de pască fără aluat, dar apetisantă.

Pentru prepare aveți nevoie de:

  • 100ml rom, whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele, coaja rasă de la o lămâie, amaretto, esență de vanilie sau zahăr vanilat, un plic praf de copt, cinci linguri de făina, opt linguri de zahăr, cinci ouă, 100g stafide, 600g brânză de vaci.

Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puțin alcool, cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia și în apă caldă. Un sfat de la Bogdan Roman este să folosim apă mai caldă pentru că astfel stafidele se vor înmuia mai repede.

Apoi, separăm gălbenușurile de albușuri și amestecăm gălbenușurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coaja de lămâie și vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziția. Adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloașe de făină. Aici, concurentul de la Mastrchef recomandă mai multă grijă pentru că dacă brânza de vaci este uscată vom folosi mai puțină făină, iar dacă brânza este foarte moale, vom folosi mai multa faină.

Separat, batem albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grija și albușele în compoziție.

REȚETĂ PASCĂ. Pentru PASCA DE PAȘTE, această compoziție nu trebuie să fie foarte moale, dar totuși să curgă greu.

Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făina sau griș. Turnăm compoziția și o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scădeți puțin temperatura (până la 160 grade) și mai lăsați aproximativ 35-40 minute, până capătă o culoare aurie. Pentru REȚETA DE PASCĂ,  trebuie neapărat făcut testul cu scobitoarea.