REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Peste 46% dintre profesorii care au dat examen au obținut nota 8

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Peste 46% dintre profesorii care au dat examen au obținut nota 8
Publicat: 14/07/2015, 12:27

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Rezultatele centralizate de Ministerul Educației arată că 92,78% dintre candidații care au susținut examenul național de definitivare în învățământ au obținut note peste 5.

46,23% dintre profesorii care au susținut examenul au obținut note de cel puțin 8, ceea ce înseamnă că au trecut examenul de definitivat. Este vorba de 3.158 care au obținut note pe tronsonul 8 – 10. Conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, candidații care au obținut note peste 8 dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Pe tranșe de note, situația este următoarea: sub 5 – 497 (7,28%), între 5 și 5,99 – 794 (11,62%), între 6 și 6,99 – 1.354 (19,82%), între 7 și 7,99 – 1.028 (15,05%) și între 8 și 9,99 – 3.138 (45,94). 20 de candidați (0,29%) au obținut note de 10.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Ponderea notelor între 8 și 10 atinge procente de peste 50% în județele Sibiu (59,4), Harghita (57,3), Cluj (56,9), Iași (53,5), Covasna (53,1), Timiș (51,3), Mureș (51,1) și Sălaj (50,9). Valori sub 30% apar în județele Giurgiu și Caraș-Severin (ambele cu 29,2) și Mehedinți (25). În Capitală, 55% dintre candidați au obținut note peste 8. 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Afișarea primelor rezultate a avut loc astăzi, 14 iulie, atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul dedicat, http://definitivat.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene, în intervalul 14-15 iulie, urmând a fi soluționate între 16 și 17 iulie. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 18 iulie.

Menționăm că, începând cu anul 2013, Ministerul Educației a decis ca nota minimă de promovare a examenului național de definitivare în învățământ să crească de la 7 la 8. Cadrele didactice care promovează examenul național de definitivare dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Pentru examenul de definitivat 2015 s-au înscris 10.297 de candidați, dar au fost admiși să participe la proba scrisă 9.385 de candidați. Aceștia au îndeplinit cumulativ cele trei condiții prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și minimum media 8 la cele două inspecții speciale la clasă desfășurate pe perioada anului școlar. Cei mai mulți candidați sunt cadre didactice în învățământul preșcolar -1.801 candidați și primar -1.433 de candidați. În sesiunea 2015, examenul național pentru definitivare în învățământ a fost organizat la 127 de discipline. Nota obținută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Subiectele de examen, traducerea acestora și baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină în parte, de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și pot fi găsite http://subiecte2015.edu.ro. Atât programele de examen pentru toate disciplinele, cât și modele de subiecte și bareme pentru discipline de examen au fost postate pe paginile http://definitivat.edu.ro, respectiv http://subiecte2015.edu.ro, și au fost utilizate în activitățile de pregătire a debutanților, desfășurate de Casele Corpului Didactic.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Sindicaliștii de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) au cerut luni Ministerului Educației să facă o verificare a modului în care s-au formulat subiectele de la examenul de definitivat din acest an, dar și baremul de corectare.

Ei susțin că baremul pentru subiectul de psihopedagogie de anul acesta este ambiguu și potrivit acestuia candidații ar fi trebuit să dezbată și alte teme. /sindicaliștii spun că au primit mai multe plângeri de la profesorii care au susținut acest examen, care au arătat că există o neconcordanță între subiectul numărul 3 din programa de psihopedagogie și baremul de corectare, care prevede tratarea subiectului altfel decât în programă. Profesorii mai sunt nemulțumiți și de faptul că nu li se mai iau în considerare notele de la inspecțiile din timpul anului și că, până acum, susțineau examenul în trei zile, iar nota minimă era 6, iar acum, cu aceeași materie, au la dispoziție numai 4 ore, iar nota minimă este 8.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor