Campioana României, Steaua București, s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, pe Arena Națională, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa norvegiană Strømsgodset IF, în manșa secundă a turului doi preliminar al competiției.
Golurile au fost marcate de Râpă ’72 și Stanciu ’84.
Steaua: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Filip, Prepeliță – Popa (Grădinaru ’71), Sânmărtean (Stanciu ’60), Tănase – Chipciu (Vâlceanu ’87). Antrenor: Constantin Gâlcă.
Strømsgodset IF: Larsen – Vilsik (Wikheim ’62), Storbæk, Hoibraaten, Hamoud – Junior (Sørun ’75), Abu – Storflor (Kovács ’76), Fossum, Kastrati – Ogunjimi. Antrenor: David Jean Nielsen.
Cartonașe galbene: Filip ’78 / Storflor ’31
Meciul a fost arbitrat de Eitan Shmuelevitz, aflat la prima partidă de Liga Campionilor din carieră. Shmuelevitz a fost ajutat la cele două linii de Danny Krasikow și Nissan Davidy, iar arbitru de rezervă a fost Alon Yefet.
Delegatul UEFA pentru acest joc a fost englezul Andrew Shaw, iar arbitrii vor au fost supervizați de portughezul Vitor Pereira.
Toni Grădinaru și a debutat în Liga Campionilor cu ocazia acestui meci.
La meci au asistat 18.043 spectatori, între care și circa 50 de norvegieni.
În tur, Steaua s-a impus, săptămâna trecută, cu scorul de 1-0.
În turul trei preliminar, Steaua va întâlni echipa FK Aktobe, din Kazahstan, care a eliminat formația Dinamo Tbilisi din Georgia.
Gândul a transmis LIVE TEXT
Min 90+3. Final de meci. 2-0 pentru Steaua care se pregătește de o dublă cu Aktobe, campioana din Kazahstan
Min 87. Vâlceanu intră și el pe teren, în locul lui Chipciu
Min 84. O nou fază foarte frumoasă, lucrată de Chipciu, care a driblat tot ce a întâlnit în cale și i-a pasat lui Stanciu în mijlocul careului de unde a trimis, nestingherit, în poartă
Min 78. Fault de cartonaș galben pentru Filip
Min 72. Gol pentru Steaua, reușit de Râpă în minutul 72, care se revanșează, astfel, după ratarea uriașă de mai devreme
Min 71. Debut în Champions League entru Toni Grădinaru, trimis în teren în locul lui Adin Popa
Min 60. Schimbare la Steaua, Stanciu în locul lui Sânmărtean
Min 58. Ratare de toată jena a lui Râpă care, din 10 metri, șutează cu nonșalanță pe lângă poartă
Min 55. O nouă ocazie creată de Filip, care a făcut o cursă bună pe partea stângă a direcției de atac, a reușit să centreze în centrul careului, dar Chipciu a ajuns prea târziu la minge
Min. 46. A început repriza secundă cu Stromsgodset foarte aproape de gol, Arlauskis respingând în corner, cu mare dificultate, un șut foarte bun al lui Kastratis
Min 45+2. Pauză pe Arena Națională, după o primă repriză începută timid de Steaua, dar terminată în forță de campioana României
Min 39. Cea mai mare ocazie a Stelei și a meciului, ratată de Chipciu care, din 6 metri, a trimis cu capul dar portarul norvegian era la post
Min 31. Cursă foarte bună a lui Sânmărtean, oprit prin fault de Storflor, care vede și un cartonaș galben
Min 26. Al doilea corner al norvegienilor, care sunt din ce în ce mai periculoși
Min 25. Încercare de șut al lui Tănase, dar atât de departe de poartă
Min 23. O primă jumătate de repriză ștearsă, Steaua fiind mulțumită de acest 0-0 care o califică
Min 9. Corner și pentru Steaua, care stă de minute bune în jumătatea de teren norcegiană
Min 5. Varela este eroul primelor minute dipă ce a salvat pe Steaua de la un gol ca și făcut, respingând șutul din 8 metri în corner
Min 1. Steaua a început meciul care nu ar trebui să-i pună prea multe probleme
Steaua – Stromsgodset. Steaua, moral bun înainte de retur, după victoria cu Rapid din Cupa Ligii
Antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat, sâmbătă, că și-a dorit foarte mult să câștige meciul cu Rapid, din optimile Cupei Ligii-Adeplast, scor 2-1, subliniind însă că a vrut în mod special ca formația sa să facă un joc bun.
„Am jucat bine, apoi am intrat în jocul lor, pentru că ei sunt mai puternici și ne-au pus probleme la fazele fixe. Jucătorii au jucat foarte bine, au făcut un joc reușit. Cred că puteam marca mai multe goluri. Jucătorii trebuie să demonstreze de fiecare dată când intră în teren că merită să fie la Steaua. M-au mulțumit, mai ales în primele 30 de minute. Am avut multe ocazii, puteam să avem o diferență mai mare. Pe viitor vreau să facă un meci întreg, nu pe părți. Indiferent că au 16-17 sau 19 ani trebuie să demonstreze că merită să fie la Steaua. Sunt mulțumit și de rezultat și de joc, dar trebuie să marcăm mult mai multe goluri. Mi-am dorit mult să câștig meciul cu Rapid, dar mai ales să facem un joc foarte bun.
Meciul viitor îl vom aborda ca să luăm cele trei puncte care sunt foarte importante, mai ales cu Rapid”, a declarat Gâlcă.
Tehnicianul stelist a menționat că este foarte optimist pentru meciul retur cu Stromsgodset, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor: „Știu că va fi greu, chiar dacă am câștigat meciul din tur. Lor le place să domine adversrul, iar eu îmi doresc ca Steaua să practice un joc de calitate”.
Referitor la faptul că Paul Pîrvulescu a avut un conflict cu Alexandru Coman, Gâlcă a spus: „Pe teren au fost nervi, din câte am înțeles pe Paul l-a înjurat, l-a înjurat de mamă, dar ei trebuie să fie fair-play pentru că sunt sportivi”.
Constantin Gâlcă mai vrea jucători la Steaua: „Mai avem nevoie de jucători, mi-am dorit din prima dar nu pot să ies în presă în fiecare zi și să spun că mai vreau”.
Formația Steaua s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii-Adeplast, după ce a învins, sâmbătă, pe stadionul Giulești-Valentin Stănescu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Rapid, într-un meci contând pentru optimile competiției.
Pentru Steaua a marcat Keșeru ‘8, ’49 (penalti), iar pentru Rapid a înscris Selagea ’24.
Steaua – Stromsgodset. Gâlcă analizează posibilele adversare din turul 3 preliminar
Antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, după tragerea la sorți a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, că formația kazahă FK Aktobe este o necunoscută pentru el, în timp ce partidele cu Dinamo Tbilisi de anul trecut au fost echilibrate.
„Dacă vom reuși să îi învingem pe cei de la Stromsgodset și să ne calificăm în turul următor, vom avea parte de meciuri cu echipe foarte bune. Echipa din Kazahstan este o necunoscută pentru mine momentan, dar știu că are jucători străini care, cu siguranță, au ridicat nivelul echipei. În general, în aceste țări din spațiul ex-sovietic, s-a investit foarte mult în ultimii ani”, a spus Gâlcă, pentru site-ul oficial al campioanei României.
Constantin Gâlcă speră ca jucătorii săi să nu mai rateze la fel de mult cum au făcut-o în prima partidă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor cu norvegienii de la Stromsgodset. „Pe cei de la Dinamo, Steaua i-a întâlnit și anul trecut și ne amintim cu toții faptul că au fost două meciuri echilibrate, cu momente importante, care puteau sa încline balanța în oricare parte. Nici noi, nici cei de la Tbilisi nu mai avem aceleași loturi ca anul trecut, dar cred că jucătorii pe care îi am la dispoziție pot obține rezultate notabile. Sper ca în dubla manșă pe care o vom juca, fie cu Dinamo, fie cu Aktobe, să avem un joc mai bun și mai consistent și să fructificăm ocaziile de a înscrie pe care ni le vom crea”, a completat Gâlcă.
Formația Steaua București ar putea întâlni echipa Dinamo Tbilisi (Georgia) sau gruparea FK Aktobe (Kazahstan) în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fază în care va participa dacă va trece în runda secundă de Stromgodset, conform tragerii la sorți ce a avut loc vineri, la Nyon.
Steaua a învins echipa Stromgodset, miercuri, în deplasare, în prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Returul va avea loc miercurea viitoare, la București.
Tot miercuri, Aktobe a învins în deplasare, cu scorul de 1-0, formația Dinamo Tbilisi. Manșa secundă va avea loc miercurea viitoare, la Aktobe. La meciul din Kazahstan observator UEFA va fi Octavian Goga.
În cazul în care se va califica, Steaua va juca în deplasare prima manșă, la 29/30 iulie, returul fiind programat în 5/6 august.
Dacă Steaua și Dinamo Tbilisi se vor califica în turul trei, cele două formații se vor întâlni a doua oară consecutiv în această fază a competiției. Anul trecut, Steaua a depășit pe Dinamo Tbilisi după 2-0 în depasare și 1-1 la București.
Steaua – Stromsgodset. Caseta tehnică a meciului tur
Campioana României, Steaua București, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa norvegianăStromsgodset, într-un meci contând pentru prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.
Unicul gol al meciului a fost marcat de Iancu, în minutul 49.
Stromsgodset: Larsen – Vilsvik (Ødegaard ’85), Storbaek, Hoibraaten, Hamoud – Junior, Abu, Fossum – Storflor, Ogunjimi (Sørum ’61), Kastrati (Wikheim ’69). Antrenor: David Nielsen
Steaua: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliță, Sânmărtean (Vâlceanu ’90)- Pîrvulescu (Stanciu ’58), Chipciu, Tănase – Iancu (Filip ’75). Antrenor: Constantin Gâlcă
Cartonașe galbene: Chipciu ’15, Râpă ’64, Tănase ’90+2
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Olanda, cu Serdar Gozubuyuk la centru, ajutat la cele două linii de compatrioții săi Davie Goossens și Patrick Langkamp. Rezervă a fost Jeroen Manschot.
Steaua – Stromsgodset. 200 de polițiști vor asigura ordinea
Aproximativ 200 de polițiști bucureșteni vor asigura, miercuri, măsurile de ordine și vor acționa pentru menținerea siguranței rutiere cu ocazia desfășurării pe Arena Națională a meciului Steaua – Stromsgodset, din manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.
Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei remis, marți, agenției Mediafax, agenții vor organiza și intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de metrou și în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înșelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poșete sau buzunare, respectiv a furturilor de și din auto.
Totodată, polițiștii vor accentua activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a acestui eveniment.
Polițiștii rutieri își vor intensifica acțiunile derulate pe principalele artere de circulație, în punctele ce prezintă risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului și prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză și depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice.