Știrea din România care a apărut în TOATE ZIARELE din Marea Britanie. Englezilor nu le vine să creadă că este adevărat
„Dacă Brexitul te-a făcut să cauți în arborele tău genealogic alternative pentru obținerea unui pașaport, poate că a venit timpul să iei în considerare posibilitatea de a fi adoptat de o familie de români”, scrie The Guardian.
Ziarul britanic amintește, de asemenea, despre campania Why dont you come over?, lansată ca reacție la temerile britanicilor legate de numărul mare de imigranți români din Regatul Unit.
„Votanților dezamăgiți de rezultatul referendumului privind UE li se oferă o rază de speranță. Ziarul Gândul a început o campanie ironică de a adopta britanici nefericiți de decizia de a părăsi UE, prin punerea în legătură a Remain-erilor cu românii”, scrie și Huffington Post.
De asemenea, revista Campaign scrie despre campania Romanians Adopt Remainians.
Mii de români s-au alăturat deja campaniei Romanians adopt Remainians, într-un gest de solidaritate cu britanicii care au ales să rămână în Uniunea Europeană.
O reacție a venit și din partea ambasadorului Marii Britanii la București, Paul Brummell, care a reacționat la demersul Gândul și GMP Advertising/Webstyler pe care îl apreciază ca fiind „binevenit”.
„Din ce am înțeles, campania este despre generarea conexiunilor pe Facebook între români și britanici și orice generează prietenie între oamenii din țările noastre este ceva ce este cu siguranță binevenit”, a declarat diplomatul. Paul Brummell are și un mesaj pentru românii din Marea Britanie: sunt bineveniți în Regatul Unit.
Gândul și GMP Advertising/Webstyler vă provoacă la un exercițiu de solidaritate și vă invită să vă arătați susținerea, adoptându-i simbolic pe britanicii care au votat „REMAIN” la referendum.
Primul pas: accesați site-ul RomaniansAdoptRemainians.eu
Pasul doi: ești român, poți adopta un prieten britanic de pe Facebook sau poți să devii „părinte voluntar” pentru un britanic pe care nu îl cunoști, dar care împărtășește aceleași valori cu tine. (CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS)
Pasul trei. Prietenul tău britanic primește un buletin simbolic de român, cetățean european, iar tu poți distribui pe Facebook invitându-ți prietenii să-ți urmeze exemplul.