Stufat de miel, stufat de pui. Trei modalități simple de a prepara stufatul pentru masa de Paște
Stufat de miel
Ingrediente:
â— coaste de miel,
â—,4-5 legături de ceapă verde,
â— 3-4 legături usturoi verde,
â— 1 cutie roșii decojite,
â— sare,
â— piper,
â— ulei
â— 1 legătura mărar.
Stufat de miel. Mod de preparare:
Se spală coastele cu apă rece foarte bine. Ceapa verde și usturoiul se curăță și se taie mărunt. Într-o tigaie se prăjesc coastele în ulei, pe ambele părți. Se scot coastele și în același ulei se călește ceapa și usturoiul. Când acestea s-au înmuiat se adaugă roșiile decojite care se dau prin robot și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă sare și piper și se mai lasă încă 5 minute.
Coastele prăjite se asează într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei, deasupra se adaugă sosul din ceapa și usturoi. Se acopera și se bagă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.
După ce timpul trece se scoate stufatul din cuptor și pe deasupra se presară mărar tocat mărunt. Se poate asezona cu salată verde.
Stufat de pui
Ingrediente:
â— 500 grame de ficăței de pui;
â— 5 legături de ceapă verde;
â— 4 legături de usturoi verde;
â— un pahar cu vin alb;
â— 300 milimetri de suc de roșii;
â— 3 linguri de pastă de tomate;
â— mărar;
â— sare;
â— piper.
Stufat de pui. Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul se curăță și se spală bine. Apoi, se taie în bastonase lungi de 4-5 centimetri. Ficățeii de pui se curăță, se spală și se pun la fiert în apă colocotită pentru 5 minute. Apoi se scot din apă (eventual se spală).
Ceapă și usturoiul se opăresc într-o oală cu apă clocotită (dată jos de pe foc) pentru 5 minute. Într-un vas pentru cuptor se pun ficățeii și deasupra se pun ceapa și usturoiul. Apoi, se pun sucul de roșii și pasta de tomate amestecate împreună și paharul cu vin. Se sarează și se piperează după gust.
Vasul se dă la cuptor pentru 40 de minute. Deasupra de pune mărar tăiat marunt.
Sursă: Petit Chef
Stufat de ied
Ingrediente:
â— 1 kilogram de carne macra de ied,
â— 3 cepe,
â— 100 grame de unt sau ulei,
â— 250 de mililitri de vin alb,
â— 1 bucată de morcov,
â— 1 legătură de patrunjel,
â— o lingură de pastă de tomate,
â— sare,
â— piper,
â— 25 fire ceapă verde,
â— 25 fire de usturoi.
Stufat de ied. Mod de prepare:
Se spală carnea și se taie în bucăți potrivite. Se rumenește în unt sau în ulei. În grăsimea rămasă se pun firele de ceapă și usturoi curățate, spălate, legate în opturi sau în cercuri. Când acestea s-au rumenit puțin, se scot pe platou și se repetă apoi operația cu toată ceapa și usturoiul verde.
Se așează din nou în grasime, se pune deasupra carnea rumenită, se toarnă vinul alb, apoi se acoperă cu zeama de carne sau cu apă caldă. Se pune mărarul și pătrunjelul (rădăcina) tăiate rondele subțiri. Se lasă vasul să clocotească pe foc mic, și când zarzavaturile sunt aproape gata, se pune pasta de roșii peste care se adaugă puțină apă caldă, cât să acopere toate ingredientele. După 5 minute se ia preparatul de pe foc, și se poate servi împreună cu câteva felii de lămâie.
Sursă: Culinar.ro