Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Ce subiecte au primit elevii în ultimii 5 ani la examen

Publicat: 25/06/2014, 13:00
Actualizat: 22/10/2014, 07:10

Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Anul acesta Evaluarea Națională se dă în aceleași condiții și după aceeași metodologie ca și în anii trecuț și, dar media obținută va conta în proporție de 75% în calculul mediei de admitere la liceu.Gândul vă oferă în timp real toate informațiile despreEvaluare Națională 2014– calendar, subiecte barem și RezultateEvaluare Națională 2014.

CUM SE REZOLVAU SUBIECTELE date astăzi la MATEMATICĂ

Proba de matematică se va desfășura în săli supravegheate video, la fel ca și proba de limba română. Dar, în plus, vor fi supravegheate video și sălile unde se descarcă și se multiplică subiectele și sălile unde se corectează lucrările.

EDU.RO – Barem Evaluare Națională 2014 Matematică

Subiectele la matematică pentru examenul de Evaluare Națională 2014 sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educației.

Evaluare Națională 2014 – Subiecte matematică și barem de corectare

Potrivit metodologiei de laEvaluare Națională 2014, subiectele de examen trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele pentru examen, astfel încât să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Ce s-a dat în 5 ultimii ani

Subiectele la matematică au fost alcătuite din probleme din aritmetică, algebră, dar și din geometrie, astfel încât să cuprindă materia învățată în clasele V-VIII.

2009 a fost ultimul an în care examenul s-a numit Capacitate, iar elevii au primit la matematică două subiecte. Începând cu 2010, când metodologia de examen s-a schimbat, elevii au primit la matematică trei subiecte dintre care unul de geometrie.

În 2009, subiectele au fost din mulțimi, funcții, dar și din geometrie. În 2010, din cele trei subiecte ultimul a fost din geometrie, iar elevii au avut de calculat aria totală a unei piramide.

În 2011, elevii au primit la cel de-al treilea subiect mai multe probleme de geometrie, printre care aflarea ariei unor suprafețe.

În 2012, la subiectul I, absolvenții au avut de efectuat un calcul simplu și o medie aritmetică. De asemenea, trebuiau să afle perimetrul unui romb, aria totală a unui cub și să citească un grafic. Primul subpunct de la subiectul al II-lea le cerea elevilor să deseneze o piramidă patrulateră, iar al doilea să calculeze o medie geometrică.

În 2013, la primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operațiilor care 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum și perimetrul unui pătrat și volumul unui cub cu laturi date. Subiectul al II-lea a avut ca primă cerință desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana și Bogdan au împreună șapte mere, Ana și Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, știind că toți trei au împreună 12 mere?”. Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura și diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Gândul vă prezintă lista completă a subiectelor date la Matematică din perioada 2009-2013:

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE ÎN 2009

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2010

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2011

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2012

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2013

Proba scrisă la MATEMATICĂ de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 începe la ora 9:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susține examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoara probele scrise.

Evaluare Națională 2014 – Calendar:

13 iunie Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-

16 – 18 iunie Înscrierea la Evaluarea Națională

23 iunie Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Evaluare Națională 2014. Noua formulă de calcul pentru admitere 2014

Ministerul Educației a decis ca de anul acesta media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea națională, totul împărțit la patru)

Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Evaluare Națională 2014.Prima etapă de la Admitere 2014

4 – 8 iulie – Elevii de clasa a VIII-a completează fișele de înscriere alături de părințiilor, asistați de diriginți.

4 – 8 iulie – Tot în acest interval, se introduc în baza de date computerizată datele din fișele de înscriere

5 – 9 iulie – Are loc verificarea de către părinți și candidați a fișelor editate de calculator, se corectează greșelile în baza de date computerizată.

10 iulie – Este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere județene și la cele de la București. În același timp se publică transmite și lista absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată.

11 iulie – Are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul Național de Admitere

12 – 13 iulie – Verificarea și corectarea bazelor de date de către Comisia Națională de Admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București, transmiterea modificărilor la comisia națională

14 iulie – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor

15 iulie – Repartizare Computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015

16 iulie – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București

16 iulie – Afișarea de către fiecare unitate de învățământul liceal a listei candidaților repartizați în acea unitate

17 iulie -25 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

Evaluare Națională 2014.A doua etapă de la Admitere 2014

Elevii din seria curentă și cei din seriile anterioare care nu îmdeplinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2014-2015, care nu au reușit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie – Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

16 – 21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii

21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori

23 iulie – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul Național de Admitere

24 iulie – Repartizare Computerizatăa candidaților din a doua etapă a admiterii

24 iulie – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat. Fiecare școală va lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august și 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015.

Gândul vă oferă în timp real toate informațiile despreEvaluare Națională 2014– calendar, subiecte barem șiRezultateEvaluare Națională 2014.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar