Prima pagină » Mini » Subiecte Evaluare Națională 2014 Română. Ce subiecte au primit absolvenții de clasa a VIII-a la proba de Limba Română

Subiecte Evaluare Națională 2014 Română. Ce subiecte au primit absolvenții de clasa a VIII-a la proba de Limba Română

Subiectele Evaluare Națională 2014 Română sunt publicate pe Gândul.

Subiectele Evaluare Națională 2014 Română. Numărul absolvenților înscriși la Evaluare Națională 2014 este mai mic cu 28.000 față de numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a în anul școlar 2013/2014, adică 195.000 de elevi. Gândul publică subiecte le la Evaluare Națională 2014 imediat ce acestea vor fi disponibile. De asemenea, gândul publică toate informațiile despre Evaluare Națională 2014 – calendar, subiecte barem și Rezultate Evaluare Națională 2014.

 La primul subiect, absolvenții de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere din poezia Rânduri pentru Anul Nou„, de Ion Minulescu. Pe baza acestuia , elevii au avut de rezolvat cinci cerințe: sinonime pentru trei cuvinte, explicarea unei virgule, precizarea măsurii primelor două versuri ale poeziei, numirea a două trăsături ale genului liric și explicarea titlului.

Tot pe baza acestui text, absolvenții claselor a VIII-a au avut de redactat o compunere în care să-și exprime opinia despre semnificația mesajului poeziei semnate de Minulescu.

DESCARCĂ DE AICI BAREM SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

La subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat șase cerințe pe baza unui text publicistic la prima vedere.

La ultimul punctul, elevii au avut de redactat o narațiune de 80-150 de cuvinte în care să povestească o întâmplare petrecută în timpul unui eveniment organizat la școală în cadrul căruia au întâlnit un scriitor contemporan.

„Rânduri pentru Anul Nou”, de Ion Minulescu

Citeste mai mult: adev.ro/n7h6k6

Absolvenții de clasa a VIII-a primesc două subiecte, cu mai multe cerințe fiecare. Ministerul Educației a publicat pe EDU.RO modele de subiecte pe care le pot primi elevii de clasa a VIII-a.

Subiecte Evaluare Națională 2014 Română. Vezi AICI lista completă a subiectelore date în ultimii ani la evaluare națională

În 2013, elevii care au susținut examenul au primit la primul subiect un fragment din textul „Durerile lumii” de Alexandru Vlahuță, text la care elevii au avut de răspuns la șase cerințe. În plus, elevii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte (15-25 de rânduri), în care să evidențieze trăsăturile unui personaj din fragmentul citat. La cel de-al doilea subiect, elevii au primit un text de pe site-ul eucitesc.ro, la care au avut de rezolvat mai multe cerințe printre care să construiască  o frază alcătuită din două propoziții în care să existe o propoziție subordonată predicativă, introdusă prin adverbul relativ „cum”.

De asemenea, elevii au avut de redactat o compunere de 80-150 de cuvinte (10-15 rânduri), în care să prezinte o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută în timpul unui concurs.

Proba scrisă de la Limba Română de la  Evauare Națională 2014 începe la ora 9:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susține examenul.

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoara probele scrise.

Subiecte Evaluare Națională 2014 Română. Notele de la Evauare Națională 2014 conteză în proporție de 75% pentru admitere

Anul acesta, rezultatele de la Evaluare Națională 2014 vor conta mai mult pentru admiterea la liceu. Ministerul Educației a decis ca de anul acesta media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea națională, totul împărțit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 – CALENDAR

23 iunie  Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie  Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie  Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie  Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Gândul publică toate informațiile despre Evaluare Națională 2014 – calendar, subiecte barem și Rezultate Evaluare Națională 2014.