ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, mai multe care alegorice vesel decorate în culorile naționale ale României și Irlandei vor defila pe străzile Bucureștiului însoțite de peste 150 de dansatori și muzicieni irlandezi, români și bulgari.
„Anul trecut, conform raportului publicat de Poliția Română, peste 8.000 de oameni au participat la Parada St. Patrick din București, au cântat, au dansat și au sărbătorit legăturile culturale și spirituale dintre cele două națiuni. Pentru că oamenii s-au distrat atât de bine la ediția precedentă și au înțeles spiritul sărbătorii pe care noi o organizăm, ne așteptăm ca anul acesta să avem un număr dublu de participanți”, a declarat John Long, președintele Asociației Ireland România Network (IRN).
Startul paradei îl vor da ambasadorul Irlandei la București, Gerard Corr, viceprimarul capitalei Marcel Nicolaescu și președintele IRN, John Long.
Pe parcursul paradei, membrii echipei de rugby Arlechinii București vor organiza un flashmob la care se pot alătura toți participanții de la paradă.
Mai mult, aproximativ 40 de majorete, de la Școala Generală 112, vor însoți parada și vor susține un scurt spectacol inedit pe parcursul traseului.
Cadrul muzical va fi asigurat de peste 60 de cimpoieri din Irlanda, Bulgaria și România.
Copii care se vor alătura paradei vor primi baloane, stegulețe, iar un artist le va picta fețele.
În același timp, mai mulți câini irlandezi, dresați să ajute oamenii cu probleme de vedere, vor defila la paradă, îmbrăcați în pelerine verzi.
ZIUA SFÂNTULUI PATRICK.Parada se va încheia cu un spectacol de dans tradițional irlandez în Piața George Enescu. Participanții se vor putea bucura apoi de o degustare de bere neagră în Piața Valter Mărăcineanu.
Festivalul dedicat St. Patrick’s Day (17 martie), patronul spiritual al Irlandei, va avea loc de vineri până duminică și va include, pe lângă paradă, și un bal de gală, care va avea loc la Athenee Palace Hilton din București și va reuni unii dintre cei mai importanți reprezentanți ai mediului diplomatic, de afaceri și cultural din România. La bal, dansatorii trupei The Irish Way vor susține un scurt spectacol de dans tradițional româno-irlandez. De asemenea, va fi organizată o tombolă cu premii diverse, de la weekenduri la Bran și Brașov până la sticle de whisky tradițional irlandez.
Parada de Saint Patrick’s Day este o tradiție atât în Irlanda, cât și în străinătate. După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de migranți a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick’s Day a devenit modalitatea acestora de a-și manifesta identitatea. Pornind de la tradiție, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toți cei care împărtășesc aceleași valori.
ZIUA SFÂNTULUI PATRICK– sărbătorită în România. Guiness, berea stout numărul 1 în lume, va sărbători St. Patrick”s Day, ca în fiecare an, în puburile din toată tara. Anul acesta si-a propus să ofere tuturor iubitorilor acestei beri ocazia de a deveni irlandezi timp de o zi, pe 17 martie, scrie Smart Financial.
În cele 125 de locatii partenere la nivel national, Guinness dezvoltă o campanie inedită, prin care aduce spiritul veritabil al Irlandei în România. Guinness consideră că, de St. Patrick”s Day, oricine poate deveni irlandez, sărbătorind ca un adevărat cetătean al tării trifoiului. Astfel, toti cei care cumpără un pint de Guinness în puburile partenere au posibilitatea de a câstiga instant unul din cele peste 15.000 premii, precum si ocazia de a-si face propriul „act de identitate” irlandez.
Campania începe pe 14 martie, în locatiile partenere din 40 de orase, printre care Brasov, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Oradea, Craiova si Bucuresti.
În plus, celor care vor fi surprinsi de echipa Guinness consumând un pint li se va realiza o poză de identificare si li se va genera, printr-o aplicatie specială, un nume irlandez corespondent numelui original românesc.
Cartea de identitate va fi printată pe loc si înmânată noului posesor, care devine astfel cetătean irlandez în noaptea de St. Patrick.
Astfel, în acest weekend, toti iubitorii de Guinness sunt invitati să ciocnească pinturile de bere în cinstea lui St. Patrick si să celebreze prietenia si buna dispozitie, petrecând ca niste adevărati irlandezi.
Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele si activările care vor avea loc în locatiile partenere, cei interesati sunt invitati să urmărească pagina de Facebook Guinness România.
ZIUA SFÂNTULUI PATRICKeste Ziua Natională a Irlandei si cea mai cunoscută zi din întreaga lume dedicată unui sfânt. La nivel global, milioane de oameni celebrează an de an St. Patrick”s Day alături de irlandezi. Pe 17 martie, paharele de bere Guinness sunt ciocnite în cadrul miilor de petreceri si parade stradale, ce au ca simboluri spiridusii irlandezi si trifoiul cu patru foi.
Cu toate acestea, sărbătoarea de St. Patrick”s Day îsi are originile în Statele Unite ale Americii si nu în Irlanda, debutând pe 17 martie 1762, la New York, cu parada soldatilor irlandezi din armata britanică. De atunci, această serbare populară a ajuns să fie celebrată peste tot în lume, aducând milioane de oameni împreună an de an.