Pe stradă, în sala de cinema, în mall, în tren, în club sau chiar pe holurile spitalului, românii au dansat nestingheriți, dornici să arate că nu sunt mai puțin fericiți decât alții și că știu să se bucure de orice moment al vieții. Astfel, după ce videoclipurile realizate în București de regizorul Virgil Nicolaescu și de de Tudor Cioroiu și Irina Grigore puneau Capitala pe harta fericirii, mai multe orașe din țara noastră și-au făcut propriile filmulețe.
Videoclipul realizat la Galați a fost un răspuns la un apel venit pe Facebook: „Să așezăm împreună Galațiul pe lista țărilor care au răspândit fericirea printr-o melodie de care nu te poți sătura. (…) În felul acesta ajutăm la răspandirea așa-zisului microb al fericirii”, au îndemnat organizatorii. Gălățenii nu au stat prea mult pe gânduri, așa că în cele din urmă a rezultat un nou clip „We are HAPPY”, realizat de aceasta de Alex Cârlan, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Danubius” și Cosmin Filer, absolvent al Universității „Dunărea de Jos”.
La Timișoara au fost realizate chiar două variante. Primul clip a fost făcut de regizorul Florin Iepan, în vreme ce al doilea a fost pus la cale de asociația „Happy România”. În acesta din urmă apar și campionii de la Rugby Club Municipal Timișoara și cântărețele Kamelia și Anastasia. Echipa „Eye in the Sky” a oferit imagini filmate din aer, cu drona, acesta fiind primul clip în care se folosesc și cadre luate de la înălțime.
Tot două videoclipuri au realizat și clujenii: unul cu sprijinul Transilvania International Music and Art Festival (TIMAF) și altul de care s-a ocupat Virgil Nicolăescu.
Videoclipul „We are Happy in Brașov” a fost publicat pe YouTube de Atelier Music Events Brașov. „Fericirea este peste tot în jurul nostru, trebuie doar să ne oprim câteva minute din ceea ce facem și să realizăm asta!”, se arată în descrierea filmulețului.
La Constanța, Cătălin Pentilii s-a ocupat de realizarea videoclipului. Deși este de profesie dansator și coregraf, acesta a fost bucuros să regizeze filmulețul.
„Am pus niște anunțuri pe net. Au venit în prima zi de filmare cam 20 de inși”, a povestit el. „Am filmat în Constanța la Cazino, pe la Tomis, pe strada Ștefan cel Mare, dar și pe pasarela din Mamaia”, a adăugat el.
Nici Iașiul nu s-a lăsat mai prejos. ABEVenets România a regizat și publicat pe internet clipul care demonstrează că și ieșenii sunt la fel de plini de energie.
Două variante ale videoclipului „We are HAPPY” au fost filmate și la Craiova. Pe fundal se pot vedea câteva dintre cele mai importante clădiri din oraș: Teatrul Național, Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Sf. Treime, Palatul Banca Comerțului (Primăria Craiova), fostul Hotel Pallace, Palatul de Justiție (Universitatea din Craiova), conacul Bibescu și Podul Suspendat din Parcul Romanescu, Liceul Carol I și Palatul Constantin Mihail (Muzeul de Artă).
În Bacău, una dintre inițiative a aparținut unor liceeni care au reșit în doar câteva zile să filmeze și să monteze clipul. De realizare s-au ocupat Lucian Antal și Mihai Costi, sprijiniți fiind de asociațiile I.D. Fest, Leo Alpha Young&Smart și Interact Bacău.
Inițiativă a avut și Vlad Gheța, un tânăr care a regizat cel de-al doilea videoclip realizat în acest oraș.
Sibiul a răspuns și el ‘prezent’ cu două clipuri: unul realizat de echipa DIUD (regizor Virgil Nicolaescu, producători: Miruna Nicolaescu, Ahmed Hady și Victor Stancu), și altul de care s-a ocupat un tânăr pe nume Gabriel George.
Videoclipul „We are HAPPY in Alba Iulia” a fost filmat în cele mai reprezentative puncte din oraș și realizat de fotograful Romulus Oprișcan. De asemenea, au colaborat și Anne-Marie Chelariu, Cosmin Raul Calin, Andrei Dobra și Ovidiu Hategan.
La începutul lunii martie, și Aradul a lansat propriul videoclip. Filmările organizate de Adrian Rotar și Norbert Szucs au fost realizate în diverse locuri din oraș, printre care Palatul Administrativ, Parcul Reconcilierii româno-maghiare, Parcul „Mihai Eminescu”, în atelierul creatoarei de modă Arina Varga și Librăria Scienta.
Târgu Mureș s-a alăturat și el „fenomenului HAPPY” cu un videoclip. Asta datorită unor tineri din AIESEC (Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales) care s-au implicat pentru realizarea acestui proiect.-
De clipul din Râmnicu Vâlcea s-au ocupat Alexandru Văduva și Cătălin Comiza. Flmarea a fost publicată pe Facebook de Mioritique Shorts.
De asemenea, Bistrița și-a făcut propriul videoclip „Happy”.
Și alte orașe din România și-au exprimat intenția de a realiza astfel de clipuri. Deva a anunțat că își va lansa oficial videoclipul pe 16 martie, în cadrul unei petreceri speciale. Mai mult, cei care s-au ocupat de producție susțin că acesta este „Happy-ul cu cele mai multe persoane și locații implicate din lume”.
„WE ARE HAPPY” – CUM A ÎNCEPUT TOTUL
În 2014, la sfârșitul lunii noiembrie 2013, Pharrell Williams lansa piesa „Happy” împreună cu un videoclip lung de 24 de ore, postat pe site-ul 24hoursofhappy.com și vizualizat de peste 7 milioane de ori. Prezentat drept cel mai lung clip din lume, acesta vorbește despre cât de pline de bucurie pot fi chiar și cele mai banale momente ale unei zile.
La două luni după, Parisul și-a lansat propria variantă a clipului, scurtată însă. Nu a durat mult și alte capitale i-au urmat exemplul. Printre acestea s-a aflat și Bucureștiul, care s-a alăturat nu cu unul, ci cu două videoclipuri.
Într-unul dintre ele, creat de regizorul Virgil Nicolaescu, cunoscut pentru filmul „Nașa”, apar nume din lumea filmului sau a muzicii, precum Andi Vasluianu, Sore Mihalache sau Raluca Aprodu, alături de oameni obișnuiți. „Mi s-a părut o idee genială pe moment, nu știam că mai făcuseră și alții, din alte orașe ale lumii, același lucru”, a povestit regizorul. „Am văzut apoi clipurile pe YouTube, dar nu am renunțat, mai ales că toate sunt făcute foarte frumos și pentru că nu promovează nimic altceva decât fericirea (…).Am vrut să las o amintire pentru București și am avut alături de mine o echipă care știe să vadă Bucureștiul cu acești ochi. Noi credem că avem un oraș urât, dar francezii și americanii care au venit aici au fost fascinați de el”, a adăugat acesta.
De cel de-al doilea filmuleț s-au ocupat fotograful Tudor Cioroiu și Irina Grigore, studentă în ultimul an la actorie. Celor doi le-a venit ideea în timp ce se aflau la o petrecere: „Acolo am tot ascultat piesa asta și am văzut energia pe care a creat-o. M-am gândit să fac și eu asta, și l-am cooptat pe Tudor și pe 15 prieteni, și ei studenți la actorie”, a explicat tânăra actriță.
„Important este să vezi lucrurile frumoase, să cauți ceea ce este bun. Suntem peste două milioane de bucureșteni și aproape 20 de milioane de români, cred că este un motiv pentru care am rămas cu toții în țara asta”, a completat colegul ei, Tudor.