Cum arată „senzaționalul” grup parlamentar PPDD-OTV: judecați pentru corupție, securiști și traseiști profesioniști

Cum arată senzaționalul grup parlamentar PPDD-OTV: judecați pentru corupție, securiști și traseiști profesioniști
Publicat: 15/12/2012, 20:57
Actualizat: 01/05/2015, 01:20

PPDD va trimite în Parlament 67 de parlamentari. Majoritatea candidaților PPDD vor intra în Parlament prin procesul de redistribuire. Cap de afiș al grupului parlamentar PPDD sunt Monica Iacob Ridzi, Liliana Mincă, Antonie Solomon și Gigi Nețoiu.

Gândul îți prezintă profilele a 17 parlamentari PPDD. Ridzi, Solomon și Nețoiu intră în Parlament cu o zestre bogată de dosare penale. Liliana Mincă este exponentul traseismului politic, dar nu este singura. Mai sunt și alți membri PPDD care au trecut pe la PDL, PNL sau PSD înainte să aterizeze în brațele partidului construit de Dan Diaconescu.

Vezi aici lista compleată a membrilor PPDD

Ridzi, deputat PPDD de Petroșani-Aninoasa și judecată pentru corupție

Monica Iacob Ridzi a obținut un nou mandat de deputat din partea PP-DD, prin redistribuire. Ridzi a obținut 11.686 voturi în colegiul Colegiul 5 – Petroșani-Petrila-Aninoasa, iar contracandidatul de la PSD 12.654 de voturi, adică 47% din voturi. Ridzi a fost trimisă în judecată pentru corupție.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie -22 mai 2009, inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel național dedicate Zilei Naționale a Tineretului și externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

Pe 3 mai 2011 fostul ministru al Tineretului a fost acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupție, uz de fals în legătură cu fapte de corupție și participație improprie la infracțiunea de fals intelectual la Legea contabilității.

Monica Iacob Ridzi a fost ministru al Tineretului și Sportului în cabinetul Boc și membru de bază al PDL. Înainte de alegerile parlamentare, Ridzi s-a înscris în PPDD. În declarația de avere, Ridzi spune că are un teren și două imobile.

Cofetarul lui DD din Brăila are o casă de 760 metri pătrați

Cristian Dănuț Mihai a câștigat un mandat de senator în colegiul 2 Brăila. În anii 2000 a fost membru PRM și a candidat pentru funcția de primar al Brăilei. A ajuns consilier municipal în 2004. Acum Dănuț Mihai este președintele PPDD Brăila. Mihai Danuț spune că este coferat specialist. „Și astfel, în anul 1996, am absolvit cursul de specializare la Institutul American de Cercetări în domeniul cofetăriei și panificației (American Institute of Baking)”, spune Mihai Dănuț pe blogul personal.

În declarația de avere Dănuț spune că deține o casă de locuit de 760 metri pătrați, construită în 1998, și una contruită în 83 ceva mai mică, doar de 250 metri pătrăți. Propietățile imobiliare ale lui Dănuț rivalizează ca suprafață cu vila de 1400 metri pătrați pe care o deține liderul PDL Adriean Videanu. Dănuț mai spune că are și 25 de hectare de teren.

Mincă, de la PC la UNPR și PPDD

Liliana Mincă a devenit deputat la redistribuire în colegiul 3 Botoșani. În 2010, Liliana Mincă a candidat pentru un loc de deputat în București din partea Partidului Conservator. A pierdut alegerile în fața vedetei TV Teo Trandafir. În 2011 Mincă a trecut de la PC la UNPR. Înainte de alegerile parlamentare din acest an Mincă s-a înscris în PPDD.

În declarația de avere, Mincă menționează două imobile, o mașină, bijuterii de 20.000 euro și 20.000 euro în conturi. Mincă mai spune și că este președinta unei fundații care îi poartă numele.Liliana Mincă a devenit cunoscută ca șefă a Loteriei Române (2006-2009). Presa a mai relatat că a fost și președinte al Autorității Naționale de Control al Exporturilor (ANCEx).

Solomon, judecat pentru dare de mită, senator PPDD prin redistribuire

Antonie Solomon a devenit senator PPDD în urma procesului de redistribuire. Profilul lui Solomon este cel al unui traseit politic, trecând de la PSD la PDL, apoi la UNPR, iar acum este senator din partea PPDD.

La alegerile locale din iunie, Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR dar a pierdut. În 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL și a obținut al doilea mandat. Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcție pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunțat că va candida la primărie din partea UNPR. În luna februarie a acestui an, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit președinte interimar al UNPR Dolj.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals și fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acționarul principal al firmei PIC din Pitești, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curții de Apel Galați, iar la scurt timp și-a reluat atribuțiile de primar, care îi fuseseră suspendate. Solomon a fost trimis în judecată în 2010.

În declarația de avere, Solomon a scris că deține două terenuri, opt imobile și un autoturism. Solomon spune că din închirierea imobilelor pe care le deține a obținut în acest an peste 322.000 lei.

Securist și condamnat în „Dosarul Transferurilor” proaspăt parlamentar de Dolj

Gigi Nețoiu a câștigat și el un mandat de deputat la redistribuire în Dolj. Nețoiu a fost condamnat în dosarul transferurilor la 3 ani cu suspendare alături de alte șapte nume grele din lumea fotbalului. În acest dosar, Nețoiu a fost acuzat de că alături de alte personaje importante din fotbal și-a însușit sume importante, rezultate din transferul a 12 jucători în străinătate. Procurorii DNA au descris în detaliu cum au eludat greii fotbalului românesc legislația și cum și-au umplut conturile evitând să plătească taxe la stat.

Gigi Nețoiu a recunoscut în repetate rânduri că a lucrat la Securitate, ca ofițer. Candidatul PPDD a facut școala de ofițeri de Securitate între 1982 și 1985, după care a lucrat la Serviciul de Informații și la Direcția a V-a. Tot după propriile mărturisiri, în 1989, a trecut la Direcția de Informații a Ministerului de Interne, UM 0215. În cazul său, Colegiul CNSAS nu s-a pronunțat încă.

În declarația de avere, Nețoiu spune că are opt terenuri cumpărate din 1988 încoace, cel mai mare având 72.500 de metri pătrați, trei case, o casă de vacanță, un apartament și cinci mașini. Lângă Dacia 1300, în garajul său stau un Mercedes Benz S500, un Porche, un BMW X5 și un BMW 850. Fostul patron al Universității Craiova intră în campanie pentru PPDD cu 190.000 de euro depuși doar anul acesta în conturi, alături de alți 1.000.000 de lei economisiți din 2006. Poartă două ceasuri de câte 10.000 de euro, un Rolex și un Fram Muler, este acționar în patru firme și a câștigat 2.550.135 de lei în acest an din vânzări de acțiuni.

Chiuhodaru, traseistul perfect pentru PPDD

Tudor Chiuhodaru a întrat în parlament la redistribuire într-un colegiu din Iași. Ciuhodaru este la al doilea mandat de parlamentar. În 2008 a candidat și a câștigat un mandat de senator din partea PSD. În 2011 Chiuhodaru a primit din partea Alianței pentru România Curată premiul pentru traseism. Chiuhodaru a trecut pe la PSD, UNPR, PC, iar UNPR, dupa ce anterior cochetase si cu PDL.

Tot în 2011, conducerea Spitalului de Urgențe Sf. Ioan din Iași a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecatoria Iași împotriva doctorului-deputat Tudor Ciuhodaru. Ciuhodaru a fost acuzat că a semnat pontaje în fals atât la Camera Deputaților, cât și la spital, incasând astfel, în mod necuvenit, suma de aproximativ 30.000 lei.

În declarația de avere spune că deține o casă, o mașină, în conturi 26.000 lei.
Latifundiarul Melinte de la Bacău
Ioan Melinte a obținut un loc de deputat la Bacău în colegiul 5. Melinte a fost director al Agenției de Plăți în Agricultură (APIA) Bacău și membru PNL. În declarația de avere, Melinte spune că deține aproape 100 de hectare de teren în Bacău. Melinte și soția lui dețin 3 case și au în conturi aproape 70.000 euro. Proaspătul deputat arată că a câștigat în ultimul an 165.000 lei din activități agricole și este asociat în patru companii private.
Avocatul lui DD, deputat de București
Daniel Fenechiu, avocatul care l-a consiliat pe Dan Diaconescu în cadrul privatizării Oltchim, a prins un loc de deputat în colegiul 19 din București. În declarația de avere, Daniel Fenechiu spune că are patru apartamente, o mașină, 15.000 euro în conturi și un credit de 27.000 euro. Din avocatură spune că a câștigat 253.000 lei.

Exclus de PDL, primit cu brațele deschise de PPDD

Daniel Oajdea va fi deputat de Iasi pentru colegiul 9. Daniel Vasile Oajdea a fost exclus din PDL în noiembrie 2011, după ce a dat declarații dure împotriva Guvernului Boc. De curând, s-a inscris în partidului lui Dan Diaconescu. Oajdea a candidat și la alegerile locale pentru primăria Iașului, dar fără succes.

În declarația de avere, Oajdea spune că are patru terenuri, un automobil și 15.000 de euro în conturi. Oajdea declară că a împumutat compania Concurs SRL cu 290.000 lei.

Consultantul lui Oprescu și al lui Radu Duda, deputat PPDD de Alba

George Cornel Comșa a prins un loc de deputat în colegiul 4 Alba. George Cornel Comșa este fostul consilier al lui Radu Duda și consilier al Casei Regale. Comșa l-a consiliat și pe Sorin Oprescu în campania electorală din 2008 când acesta a câștigat primul mandat de primar. La alegerile locale din 2012, Comșa a fost ale consilier general în cadrul Consiliul General al Capitalei. În declarația de avere, Comșa spune că deține un teren, trei imobile, 70.000 dolari și 30.000 euro în conturi. Comșa spune că a împrumutat o firmă și diverse persoane cu 100.000 euro. Consultantul mai declară și un credit de 25.000 euro dar și că a câștigat din dividente 100.000 euro.

Fost șef de CJ al PSD acum deputat PPDD de Galați

Eugen Chebac, fost președinte CJ Galați 2008-2012 din partea PSD a câștigat un mandat de deputat la redistribuire. Chebac a migrat în ultimul an de la PSD la UNPR și recent la PPDD pe listele căruia a intrat în Parlament. Chebac spune că deține un teren, trei case, două mașini.

Fost lider PNL convertit in membru PDD

Tot în Botoșani, Corneliu Popescu a obținut prin redistribuire un mandat de senator. Corneliu Popescu a trecut de la PNL la PPDD doar cu câteva săptămâni înainte de depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare. În guvernarea Tăriceanu, Popescu a deținut funcția de director al Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol.

În declarația de avere menționează că deține 4 terenuri, 4 imobile, trei mașini și bijuterii de peste 50.000 euro. Spune că are în conturi 40.000 lei și a împumutat o firmă cu 215.000 lei. Popescu mai spune și că a câștigat din activități argicole peste 70.000 lei.
Corneliu Popescu este director în cadrul Loteriei Române.

Primarul din Pechea sentor PPDD
Nicolae Marin, primarul comunei Pechea din Galați a câștigat un mandat de senator din partea PPDD. Pechea este localitatea natală a lui Lucian Bute. În declarația de avere Nicolae Marin spune că deține șapte terenuri, două case și 73.000 de lei în conturi. Nicolae Marin este acționar la două companii pe care le-a creditat cu peste 800.000 lei. Primarul mai spune că are un credit de 139.000 euro.
Răzvan Rotaru a obținut un loc de deputat în județul Gorj la redistribuire. Rotaru a fost votat de 28,32% dintre alegători. Răzvan Rotaru este inginer minier. Presa locală a relatat că a activat în cadrul PDL, apoi anul acesta a trecut la UNPR și mai apoi la PPDD. În declarația de avere spune că deține un teren, o casă, două automobile. Mai spune că are două credite de aproape 50.000 euro și că este acționar în cadrul a două companii private.
Din studioul OTV direct în Senat

Realizatorul OTV Tudor Barbu a intrat în Parlament într-un colegiu de senator din Gorj. În declarația de avere spune că este director în cadrul OTV. Barbu menționează că deține o casă de 210 metri pătrați și bijuterii de 25.000 euro. Otevistul spune că a câștigat de la postul lui Dan Diaconescu 78.000 lei. În declarația de interese spune că este acționar al companiei ICSA Service SRL

Supriza PPDD din diasporă

Mihai Aurelian, candidat al PPDD la Camera Deputaților în Colegiul 1 Diaspora, căruia îi sunt arondate țările europene ca Italia, Spania, Franța, a furnizat surpriza alegerilor din Diaspora, ieșind înaintea mult mai cunoscuților Victor Socaciu de la USL și William Brânză de la ARD. Presa a relatat că Mihai Aurelian locuiește în Spania și este om de afaceri. În declarația de avere Mihai Aurelian spune că deține un teren, o casă și un credit de 20.000 euro. La venituri, Mihai Aurelian spune că nu a câștigat nici un ban în ultimul an.

Andrei Răzvan Condurățeanu ar putea obține la redistribuire un mandat de deputat. Andrei Răzvan Condurățeanu este fiul otevistului Florin Condurățeanu și a candidat în Colegiul 3 Constanța. Răzvan Condurățeanu a fost membru PSD și consilier ministerial al lui Marian Sârbu. Răzvan Condurățeanu a mai activat în Parlament în cadrul Comisiei pentru politici economice, reformă și privatizare. În declarația de avere Condurățeanu spune că deține trei imobile, credite de aproape 50.000 euro. În declarația de interese a mai menționat că este acționar la o societate comercială.

Maria Grecea a obținut un loc de deputat în colegiul 3 din Brașov. Maria Grecea este consilier local în consiliul local Codlea din partea PPDD. Maria Grecea are 38 de ani și este de profesie inginer. În declarația de avere menționează că are patru terenuri, două imobileși trei mașini. Maria Grecea mai spune că este asociată în trei societăți comerciale și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Codlea.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Yamato Zaharia a fost “asaltat” de Ovidiu Neveu la o terasă din centrul Bucureștiului. Răfuiala...
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
Dezvoltator imobiliar, despre investiția într-un apartament la Cluj: „E atractivitatea prostului. Treceți pe lângă blocurile...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
O tânără de 22 de ani care urma să fie eutanasiată s-a răzgândit cu câteva...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Cum a reacționat Mama Geta, după ce Culiță Sterp s-a căsătorit cu Daniela, fără să...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
De miercuri seară, vremea se schimbă radical în toată ţara. ANM anunţă răcire accentuată, vânt...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Adriana Bahmuțeanu iși face dreptate în instanță. A urgentat procedura pentru a-și lua mai rapid...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Noul Mitsubishi Outlander, acum și în România. Prezentarea noului SUV japonez – VIDEO
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi...
Alimentul MINUNE cu beneficii DUBLE! Protejează creierul și scade colesterolul
Muzica populară din România a pierdut o legendă. A fost cel mai iubit cântăreț
Cel mai controversat mit despre carofii prăjiți a fost spulberat. Acesta este adevărul
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Motivul pentru care Culiță Sterp și Daniela Iliescu au făcut nunta fără invitați. Soția artistului...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Cercetătorii au aflat, în sfârșit, de ce câinii se scutură atunci când sunt uzi