„Consider hotărârea instanței de apel nelegală și netemeinică. Am declarat recurs în cursul zilei de azi, recurs pe care îl voi motiva după ce voi vedea motivarea instanței de apel. Îmi susțin nevinovăția și arăt că toate activitățile mele în legătură cu transferurile fotbaliștilor ce fac obiectul dosarului s-au circumscris strict prevederilor legale. Nu am de făcut mai multe comentarii în acest moment, procedura judiciară desfășurându-se în continuare”, a declarat Borcea pentru MEDIAFAX.
Fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel București, la șapte ani de închisoare cu executare și șase ani interzicere a unor drepturi, în Dosarul Transferurilor, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.
Totodată, Curtea de Apel a hotărât confiscarea sumei de peste 1,2 milioane de dolari de la Cristian Borcea, în urma implicării sale în transferul fotbaliștilor Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara și Dan Alexa. CAB l-a obligat pe Borcea la plata către ANAF a unei importante sume de bani și a încă 258.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.
Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan și Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Gheorghe Popescu.
Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București, care inițial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunțarea unei sentințe pentru 12 noiembrie, când a dictat sentințe cu închisoare între trei și opt ani pentru cei opt oameni de fotbal.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.