MApN: Isărescu, Ungureanu, Kelemen, Kovesi, Blejnar și Manolea, cu grade obținute cu „nereguli”

MApN: Isărescu, Ungureanu, Kelemen, Kovesi, Blejnar și Manolea, cu grade obținute cu nereguli
Publicat: 04/08/2012, 13:42
Actualizat: 31/07/2014, 14:18

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruța Kovesi, fostul șef ANAF, Sorin Blejnar și psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 și 2012 în care au fost constatate nereguli.În listele MApN se află persoanele în cazul cărora au fost acordate grade militare în rezervă ori s-au realizat avansări în grad în rezervă, în 2011 și 2012, fiind constatate nereguli de către minister.

Între cei menționați în listele MApN se numără guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, care a obținut în 2011 gradul de colonel după ce fusese locotenent.

Un alt caz, tot din 2011, este al fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, a ajuns din locotenent, maior la gradul de colonel. Totodată, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit gradul de colonel din statutul de absolvent. Aceeași situație este în cazul procurorului general Laura Codruța Kovesi, care a obținut gradul de locotenent-colonel, anterior fiind absolvent.

De asemenea, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a obținut în 2011 gradul de colonel, după ce îl deținuse pe cel de locotenent-colonel.

În plus, în listele de la MApN apar inclusiv psihoterapeutul Aliodor Manolea, care în 2011 din căpitan a devenit colonel, dar și analistul Bogdan Chirieac, ajuns de la caporal la colonel.

Totodată, în situația prezentată de Ministerul Apărării pentru avansările în grad din 2011 mai figurează primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală (de la locotenent la căpitan), senatorul independent Chirvăsuță Laurențiu (de la locotenent-colonel, la colonel), fostul primar de Botoșani Cătălin Flutur (de la sublocotenent la colonel), dar și fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (de la locotenent -colonel la colonel).

În plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Tîrgu Jiu, Florin Cîrciumaru (de la locotenent-colonel la colonel), fostul șef al ANI, Cătălin Macovei (de la maior la locotenent-colonel), fostul secretar de stat în Ministerul Muncii, Nicolae Ivășchescu (de la locotenent-colonel la colonel), fostul șef al TVR, Alexandru Lăzescu (de la locotenent la colonel), senatorul UNPR Ovidius Mărcuțianu (de la sublocotenent la locotenent-colonel), fostul președinte al CJ Buzău, Victor Mocanu (de la maior la locotenent-colonel), deputatul Dan Ilie Morega (de la locotenent la colonel), deputatul Eugen Nicolicea (de la locotenent-colonel la colonel).

De asemenea, procurorul șef al DIICOT, Codruț Olaru, a fost avansat de la gradul ca caporal, la cel de locotenet colonel. Ulterior, i-au mai fost acordate grade în rezevă ajungând colonel.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitești, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov (de la sublocotenent la maior).

Și fostul director Metrorex, Gheorghe Udriște, a obținut gradul militar de colonel, după ce fusese locotenent.

Totodată, în 2011 au mai fost acordate grade și fostului ministru de Finanțe, Bogdan Drăgoi (absolvent de studii superioare devenit maior), deputatului Nicolae Păun (de la soldat la locotenent colonel), senatorului PDL Ion Rușeț (de la caporal la colonel) și deputatului PDL Alin Trășculescu (de la fruntaș la locotenent-colonel)

De asemenea, în lista înaintărilor în grad în rezervă din 2012 mai apar fostul președinte al CJ Iași, Constantin Simirad, care din sublocotenent a devenit colonel, dar și fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, devenit din locotenent-colonel, colonel.

Pe lista celor care au primit grade în rezervă în 2012 apare Emilian Schwartzenberg, care a devenit, de la absolvent de studii superioare, locotenent colonel. Și realizatorul TV Vlad Enăchescu a obținut grade militare, în 2011 ajungând de la absolvent sublocotenent.

De asemenea, foști membri ai echipei de fotbal Steaua – generația ”86, apar pe listele cu avansări în grad cu nereguli din 2011. Este vorba de Miodrag Belodedici (de la locotenent la colonel). Gabi Balint (de la căpitan la comandor), Ladislau Boloni (de la sublocotenent la colonel), Helmut Duckadam (de la maior la colonel), Adrian Bumbescu (de la locotenent-colonel la colonel), Ștefan Iovan (de la căpitan la colonel), Victor Pițurcă (de la căpitan la comandor).

Totodată, apar pe lista MApN și Gheorghe Hagi (de la soldat la colonel) și Dumitru Stîngaciu (de la căpitan la colonel).

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Adevărul despre decesul lui Gabriel Cotabiță. Artistul ar fi fost internat în mare secret de...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din Porțile de Fier, protejată de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Ameninţarea de pe piaţa imobiliară. România ar putea ajunge o piaţă de chiriaşi: "Preţurile se...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Eroul care a salvat omenirea de la un război nuclear. În câteva secunde a salvat...
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
O nouă teorie a dezvăluit forma fotonilor