Prima pagină » Știri » Președintele CJ Argeș transferat la București după ce i s-a făcut rău în timpul audierilor de la DNA de la Pitești

Președintele CJ Argeș transferat la București după ce i s-a făcut rău în timpul audierilor de la DNA de la Pitești

Președintele CJ Argeș transferat la București după ce i s-a făcut rău în timpul audierilor de la DNA de la Pitești
Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu (PSD), s-a prezentat, marți, la DNA Pitești, unde a fost citat după ce cu o zi în urmă au avut loc percheziții la sediul CJ, el afirmând ironic că "probabil că a greșit la referendum când nu a obținut prezență de 60 %, ci doar de 55 %".

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost scos pe targă, marți dimineață, din sediul DNA Pitești, unde ajunsese în jurul orei 9.00, pentru audieri.O ambulanță a ajuns la sediul DNA la aproximativ 30 de minute după ce Nicolescu a intrat la audieri.

Conform reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, președintelui CJ Argeș i s-a făcut rău în biroul procurorilor, iar medicii au fost solicitați prin 112 să vină la sediul DNA.

În jurul orei 9.45, Nicolescu a fost scos pe targă din sediul DNA și urcat într-o ambulanță, care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

„Acum este într-o stare relativ bună, este stabilizat. Noi știm că i s-a făcut rău în timp ce era în sediu, iar acum îl vom duce la spital, unde va fi investigat”, a declarat medicul de pe Ambulanță care l-a preluat pe Nicolescu.

UPDATE 16. 40 Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș, este transferat de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești la Spitalul Floreasca din Capitală. 

UPDATE Ambulanța Argeș: „A fost o intervenție obișnuită. Pacientul a fost în permanență conștient”

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș a declarat pentru gândul că în cazul președintelui CJ Argeș intervenția a fost una obișnuită fără vreun element special. „Din punctul nostru de vedere a fost o intervenție obisnuită. Echipajul a ajuns la locul intervenției în două minute. A fost apoi predat în scurt timp la Urgența Spitalului Județean. Pe timpul transportului pacientul a fost conștient și monitorizat tot timpul”, a declarat Gabriel Popa managerul Serviciului Județean de Ambulață Argeș.

CONTEXT Pe 28 ianuarie 2011 judecătorii Tribunalului Argeș au decis să-l aresteze pentru 29 de zile pe Constantin Nicolescu pentru luare de mită și trafic de influență. În momentul în care judecătorii au pronunțat decizia Constantin Nicolescu a leșinat. Medicii care au sosit la fața locului au constat că Nicolescu a suferit o lipotimie, adica o stare de leșin. După ce a fost transportat la Spitalul Floreasca medicul Șerban Brădișteanu a schimbat dignosticul în atac de cord și mini accident cerebral.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu (PSD), s-a prezentat, marți, la DNA Pitești, unde a fost citat după ce cu o zi în urmă au avut loc percheziții la sediul CJ, el afirmând ironic că „probabil că a greșit la referendum când nu a obținut prezență de 60 %, ci doar de 55 %”.

Nicolescu a ajuns la DNA – Serviciul teritorial Pitești în jurul orei 9.00, însoțit de doi avocați.

El a spus că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaște încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat.

Nicolescu a mai afirmat, ironic, că probabil că a gresit la referendum, când nu a obținut prezență de 60 la sută, ci doar de 55 la sută..

Președintele Consiliului Județean Argeș a mai spus că, personal, el nu are probleme, dar că are emoții pentru subalternii săi.

Pe de altă parte, Nicolescu a spus că că s-a autodenunțat și el la DNA în legatură cu referendumul, solidarizandu-se cu Liviu Dragnea.

În cursul acestei zile, la DNA ar urma să se prezinte pentru audieri alți cinci angajați ai Consiliului Județean Argeș.

Percheziții ale procurorilor DNA au avut loc, luni dimineață, la sediul Consiliului Județean Argeș, instituție condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care în 18 mai a fost trimis în judecată de DNA,fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.

Unul dintre avocații lui Constantin Nicolescu preciza că perchezițiile vizează un dosar de corupție mai vechi privindu-l pe președintele instituției și pe angajați ai CJ.

În 18 mai, președintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unități de învățământ, în baza unor acte false.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupție l-au reținut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore.

În ziua următoare, Tribunalul Argeș a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunțarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău la Tribunalul Argeș.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din București, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis.

Echipa medicală multidisciplinară care l-a tratat pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând și referiri la un sindrom coronariar acut și la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii și dislipidemiei.

Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis în 30 ianuarie.

Medicul Șerban Brădișteanu, cel care l-a operat pe Nicolescu, a spus că intervenția a fost una de revascularizare miocardică completă pe cord deschis, în care s-au făcut grefe de artere și de vene din spatele sternului și de la picioare.

Președintele Traian Băsescu declara, în 8 februarie 2011, că medicii au avut influență în justiție în recursul la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, menționând că operația acestuia a fost făcută de un medic care l-a operat și pe Omar Hayssam de cancer, iar Omar Hayssam „e bine-mersi, sănătos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era când l-a operat unul din medicii faimoși ai patriei”.

Medicul Mircea Beuran a respins atunci acuzațiile președintelui Traian Băsescu și a negat că l-a operat pe președintele CJ Argeș Constantin Nicolescu.

„Nu am luat parte la operatia lui Nicolescu. A făcut-o doctorul Brădișteanu, cu o echipă formată din chirurgi de la nivelul spitalului nostru. Dar sunt chirurgi cardiovasculari. (…)Dovedește că nu cunoaște realitatea medicală”, a afirmat Beuran, adăugând că trebuie stabilite „niște repere anatomice – cordul e în torace, uar colonul lui Hayssam era în abdomen”.

El a reamintit că operația căreia i-a fost supus omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost filmată și că ulterior au fost făcute teste ADN care au confirmat diagnosticul.

„Operația pe care am facut-o eu, am mai spus, problema este bine cunoscută de cei care trebuiau să țină minte mai mult, a fost filmată, văzută, de mai multe persoane ale justiției și din penitenciar, inclusiv s-au făcut teste ADN, care arată că piesa care s-a scos din bolnavul Hayssam era cancer”, declara Beuran.

El a subliniat că 8-10 persoane au filmat permanent, de când se spăla pe mâini pentru a intra în operație, până când a părăsit penitenciarul.

„Nu operăm nume proprii, ci oameni”, a spus Mircea Beuran.

Medicul a menționat că la el nu s-a interesat nimeni de cazul Nicolescu.

„Trebuie întrebat Brădișteanu. El a făcut toată această echipă medicală”, a mai spus atunci Beuran.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitești a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi țara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgență Floreasca din București în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeș, iar la alegerile din 10 iunie a câștigat al treilea mandat la șefia Consiliului Județean.