Prima pagină » Știri » Tinerele din rețeaua de prostituție de lux condusă de Andreea Marta erau sfătuite să nu le dea clienților numerele de telefon

Tinerele din rețeaua de prostituție de lux condusă de Andreea Marta erau sfătuite să nu le dea clienților numerele de telefon

Tinerele din rețeaua de prostituție de lux erau sfătuite să nu le dea clienților numerele de telefon sau detalii despre ele și să nu vorbească despre sumele de bani pe care urmau să le primească iar când participau la petreceri private trebuiau să se îmbrace și să se macheze așa cum cereau clienții.

În 19 iulie, Andreea Elena Marta, soția lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al fostului președinte ANAF Sorin Blejnar, sora ei, Maria Magdalena Lungu și Valentin Panait, taximetrist care ar fi făcut anumite servicii grupului în schimbul unor sume, au fost arestați preventiv de Tribunalul București, la propunerea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Instanța Tribunalului București arată, în motivarea deciziei de arestare preventivă obținută de MEDIAFAX, că în 8 septembrie 2010, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la existența unui grup infracțional organizat cu preocupări pe linia prostituției și a proxenetismului.

Astfel, începând din 2010, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. și Valentin Panait ar fi constituit un grup infracțional organizat, coordonând o rețea de prostituate de lux.

Activitățile de prostituție și proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din București sau în alte locuri alese de clienți, precum și în județele Tulcea, Brașov și Călărași.

Unele dintre fete au practicat prostituția cu clienți străini veniți în România pentru a participa la partide de vânătoare în județul Călărași. Fetele erau anunțate de coordonatoarele grupării unde trebuuie să meargă, ce bani primesc și numărul zilelor pentru care sunt solicitate.

„Totodată, s-a constatat că numita …, în același timp a desfăsurat activități de proxenetism împreună cu numitul P.V., cei doi racolând tinere în vederea practicării prostituției cu clienți ce aveau o situație materială foarte bună, o parte din aceste tinere fiind aceleași din gruparea coordonată de M.A.E. și L.M.M. (Andreea Marta și Maria Magdalena Lungu, n.r.), că inculpatul P.V. a solicitat de mai multe ori tinere pentru practicarea prostituției cu clienți …, îndeosebi persoane ce veneau în R. în calitate de ….și pentru a participa la partide de vânătoare în jud. C. (Călărași, n.r.) luând legătura cu numita …, căreia îi comunica numărul de tinere de care avea nevoie, în funcție de numărul clienților doritori să întrețină raporturi sexuale, iar .., la rândul său, contacta tinerele din rețeau infracțională cărora le comunica locația, sumele de bani ce urmează a fi câștigate și numărul zilelor pentru care sunt solicitate”, notează judecătorul în documentul citat.

Coordonatorii grupării stabileau cu clienții sumele de bani ce trebuiau achitate, în funcție de aspectul fizic al tinerelor, locația unde trebuiau să se întâlnească și perioada de timp pentru care erau solicitate.

Totodată, anchetatorii au arătat că Andreea Marta și sora ei țineau permanent legătura pentru a-și comunica clienții ce le contactau și acestea stabileau de comun acord ce fete trebuiau trimise, precum și ce sume de bani să le plătească, „întotdeauna stabilind însă sume de bani mai mici decât sumele de bani ce primeau de la clienții care le contactaseră pentru intermedierea acestor întâlniri”.

Tinerele care participau la petreceri private și apoi aveau relații sexuale cu clienții erau sfătuite cum să se îmbrace și să se macheze.

De asemenea, acestea erau instruite să nu comunice clientților prea multe detalii despre ele și să nu facă schimb de numere de telefon cu aceștia.

„Tinerele care sunt îndrumate către client pentru a participa la petreceri private și apoi pentru a presta servicii sexuale erau instruite cu privire la ce sumă trebuie să încaseze, în cazul în care clientul îi plătea direct fetei banii pentru raportul sexual ce se consuma, de calitatea clientului sau alte detalii ce țin de persoana acestuia, erau sfătuite cum trebuie să se îmbrace, să se macheze, precum și faptul că nu trebuie să-i comunice clientului prea multe detalii despre ele, să nu facă schimb de numere de telefon cu clienții. În cazul în care M.A.E.(fostă L.) stabilea cu clientul ca banii să-i fie plătiți de către clienți ei, aceasta le comunica tinerelor pe care le însoțea sau le trimitea clienților să nu discute nimic cu aceștia despre suma de bani pe care trebuie să o primească, tinerele fiind plătite ulterior de către L.A.E. cu o sumă modică”, se mai arată în motivarea deciziei de arestare.

Andreea Marta și Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro când clienții solicitau pentru practicarea prostituției o tânără „premiantă” sau „de nota 10”, tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tânără, acestea din urmă primind sume mult mai mici față de cele date de clienți.

Totodată, existau situații în care „clienții potenți financiar” apelau la coordonatorii rețelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-și petreacă vacanțele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Andreea Marta câștiga și 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbați bogați.

Potrivit surselor citate, Marta făcea „comenzi pentru virgine” în Republica Moldova, pentru care se plăteau și câte 3.000 de euro, iar în București gruparea ce trafica fetele obținea și 10.000 de euro.

Decizia Tribunalului București poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, și Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situație materială foarte bună, cărora le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituției, în schimbul unor importante sume de bani.

„Clienții erau racolați de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni și sportivi, care erau dispuși să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate și în cluburi exclusiviste”, a precizat Poliția Română.

Potrivit Poliției Române, activitatea rețelei se manifesta atât pe plan intern (cu precădere în municipiul București) și împrejurimi, cât și în plan extern, la destinații precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

În urma investigațiilor efectuate în baza delegării autorităților judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.

Codruț Alexandru Marta a fost dat în urmărire națională după ce dispariția a fost semnalată la Poliție, în 25 mai, de Andreea Marta, care preciza că ultima dată acesta a fost văzut în 21 mai 2012.

Citește și