Prima pagină » Opinii » Haosul domnește la Primăria Capitalei. Sau, Nicușor Dan? E același lucru!

Haosul domnește la Primăria Capitalei. Sau, Nicușor Dan? E același lucru!

Primarul Noului București ține morțiș să își etaleze… incompetența. Și lipsa de viziune. Și incapacitatea de a înțelege lucrurile și implicațiile unor decizii proaste. Sau a fugi de a lua decizii.

În ultima perioadă, au fost nenumărate exemple. De la “negocierea transparentă în spatele cortinei” a bugetului și până la demararea operațiunii “căpușa liberă”. Noul București by Nicușor Dan și “ai lui”. Idei zero, proiecte nici atât, decizii de coșmar.

Însă, mai vine una! Bomboana pe… colivă. Pe coliva Noului București.

În fiecare sfârșit de săptămână la Grădina Zoologică este aglomerație. De ce? Pentru că bucureștenii și nu numai merg la Grădina Zoologică. Însă, o problemă cu care se confruntă este lipsa locurilor de parcare. Primarul Nicușor Dan a găsit imediat o soluție. O soluție modernă, europeană și în beneficiul bucureștenilor. Ce face? Închide Grădina Zoologică. Nu direct. Ci, cu mantă. Așa cum îi place lui să facă. Așa cum a făcut și cu bugetul. Așa cum a făcut și cu dezinfecția, dezinsecția și deratizarea (DDD).
Deci, nu direct. Ci prin lipsă de implicare și pasivitate pentru situația din strada Vadul Moldovei. Lipsa de implicare și pasivitatea sunt la fel ca apa caldă mult promisă în campanie și care, în realitatea, este… rece.

Revenind, strada Vadul Moldovei a fost scoasă din fondul forestier în anul 1972. Este și asfaltată. Numai că, în prezent, figurează ca drum forestier administrat de Romsilva. Respectiva stradă este este o zonă intens vizitată de bucureșteni. Mai ales în weekend pentru activități de tip jogging, plimbări cu bicicleta, restaurante, baza sportivă și terenurile de tenis ale a Federației Române de Tir. Dar și pentru Grădina Zoologicâ.

Importanța acestei străzi rezidă și în faptul că asigură accesul către 2 zone rezidențiale, o școală și un liceu.

Administrația Firea a realizat 95% din demersurile necesare pentru rezolvarea situației acestei străzi (avize de mediu, avize Romsilva, studii și compensarea fondului forestier cu un teren dublu ca suprafață comparativ cu ce este prevazut în codul silvic). După 9 luni de mandat Nicușor Dan și “ai lui”, dar și primarul de sector “au uitat” de acest subiect. În fond, nu este singurul subiect de care nu își mai aduc aminte. Nicușor Dan vorbea de apă caldă. Și, este…rece.

Pe de altă parte, reprezentanții Romsilva se confruntă și ei, ca toți bucureștenii, de nepăsarea lui Nicușor Dan și “ai lui”.

În concluzie, accesul la Grădina Zoologică va fi restricționat. Pe cale de consecință, încasările vor înregistra scăderi considerabile, vânzarea biletelor fiind sursa principală de venituri. Mai mult, animalele vor fi relocate. Și, cel mai probabil, Grădina Zoologică va intra în faliment.

Însă, probabil că terenul respectiv este pe un radar. Un radar al unei dezvoltări imobiliare…

Deci, “cavalerul” spațiilor verzi devine “distrugătorul” spațiilor verzi. Cum? Prin lipsa implicării, prin pasivitate, prin lipsa proiectelor și prin disprețul pe care îl arată bucureștenilor!

Însă, vestea, cu adevărat proastă pentru Nicușor Dan și “ai lui”, este că, cel puțin pe acest subiect, există soluții. Important este să vrei să te implici pentru comunitate!

Una din soluții poate fi: trecerea pădurii Băneasa în administrarea Primăriei Municipiului București cu funcțiunea pădure-parc. Pe cale de consecință, defrișările și exploatarea în scop comercial a pădurii se oprește. Aleile ar putea fi salubrizare, iluminate și amenajate, poliția comunitară urmând a asigura paza. Cetățenii ar putea face activități recreativ-sportive prin amenajarea de piste de jogging și de biciclete.

Implicarea pentru binele comunității nu doare! Prostia însă…