Nicușor Dan, regele haosului urbanistic!

Publicat: 21 07. 2022, 14:15

S-a întruchipat drept salvatorul a peste 600 de hectare de spații verzi. În realitate, blochează regulamente urbanistice pe o suprafață de 18.000 de hectare. Adică, de peste 30 de ori. Nu o spunem eu. O spune Curtea de Apel București prin decizia nr. 648 din martie 2022. Probabil că există o conspirație împotriva lui. Sau este vorba doar de impostură. O impostură urât mirositoare, hâdă, cu urme de incompetență. Sau, de ce nu, ambele. Încununate cu lipsă de viziune, cu lipsă de proiecte.

Însă, instanța constata faptul că Nicușor Dan (copilul inadaptat și adoptat de PNL-USR) se afla într-o poziție de incompatibilitate în raport de proiectele de HGMB privind suspendarea celor 5 PUZ-uri de Sector. Adică, în afara cadrului legal. Exact! Acel cadru legal cu care Nicușor Dan defila prin spațiul public.

De asemenea, Curtea de Apel mai constata și faptul că cele 5 hotărâri al CGMB privind suspendarea PUZ-urilor de Sector sunt…nemotivate. Adică, nu au la bază o analiză economică și sociala a efectelor ce se vor produce. Mai mult, Curtea de Apel constata faptul că ele prejudiciază bugetul public și patrimoniul persoanelor fizice și juridice private.

Într-o traducere liberă, decizia lui Nicușor Dan, înghițită pe nemestecate de cuplul PNL-USR, aruncă Bucureștiul în haos. Sau, în viziunea lui, îl transformă în Noul București. Oricum i-ar spune, tot la haos se ajunge.

Deci, prin decizia nr. 648/15.03.2022, Curtea de Apel București a admis recursul asociației Art Metropolis și a dispus rejudecarea dosarului de către Tribunalul București care, initial, respinsese solicitarea de anulare a actului administrativ prin care CGMB a suspendat PUZ coordonator sector 5.

Anterior Tribunalul București respinsese acțiunea Asociației care a adus în atenție lipsa avizelor semnate de comisiile de specialitate din cadrul CGMB, dar și încălcarea prevederilor art. 1 alin. 6 din Legea nr.554/2004 în sensul imposibilității emitentului de a suspenda prevederile unei hotărâri care din momentul adoptării şi până la data aprobării actului atacat a produs consecințe juridice.

De asemenea, au fost învederate și alte motive ce țin de contradictorialitatea de interese şi nerespectarea dispozițiilor legale la adoptarea acestui act administrative, încălcarea drepturilor constituționale, cu privire la apărarea dreptului de proprietate private, precum și încălcarea prevederilor Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative-art. 64 alin. 3 şi art. 31 alin. 1 din același act normativ, lipsind evaluarea impactului produs. Lista poate continua. Pe multe pagini. Inclusiv în ceea ce privește nerespectarea principiului protecției legitime a raporturilor juridice și al securității raporturilor juridice, reflectate de jurisprudența CJUE şi CEDO evocată. Evident, pentru Nicușor Dan nu a contat nimic. De ce? Pentru că el este Prima General! Pentru că el este un fel de domn’ Goe al PNL-USR.

Însă, hotărârea Curții de Apel relevă faptul că Primarul General autointitulat „Salvator al spațiilor verzi” a ignorat interesul bucureștenilor. Ba, chiar a oprit dezvoltarea urbanistică a orașului.

Mai mult, prin adoptarea acestor hotărâri s-au produs pagube majore. Pagube care îi vor afecta pe cetățenii Municipiului București pentru următorii ani. Sau, poate, acesta este modelul Noului București. Acea Capitală europeană după chipul și asemănarea lui Nicușor Dan. Până la salvator, Nicușor Dan rămâne regele haosului urbanistic și al parcurilor devenite adevărate jungle.

Comunicare Hotarare Civila D15536 H68 by Gandul.info on Scribd