1,5 mld. euro pentru RECONSTRUCȚIA zonelor afectate de inundații. Victor Negrescu: Premierul CIOLACU este cel care a discutat direct cu Von der Leyen

Publicat: 21 09. 2024, 15:03
Actualizat: 21 09. 2024, 15:04

România va primi 1,5 miliarde de euro pentru a reconstrui zonele afectate de inundații. De asemenea, vor fi accesate și alte finanțări europene ca urmare a demersurilor realizate de Guvernul României, informează vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu. 

Europarlamentarul PSD subliniază faptul că demersul a fost inițiat de Marcel Ciolacu. Acesta a discutat „direct” cu președinta Comisiei Europene.

Pentru claritate, premierul Marcel Ciolacu este cel care a discutat direct cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, toate aceste aspecte.

De aceea, europarlamentarii PSD, cu sprijinul grupului social-democrat din Parlamentul European, au fost cei mai vocali în a susține direct revendicările României încă de săptămâna trecută, imediat după producerea tragicelor evenimente, scrie Negrescu pe Facebook.

În calitate de negociator-șef privind bugetul UE, Negrescu a interpelat Comisia cu privire la „declanșarea de urgență a mecanismelor financiare pentru susținerea persoanelor și zonelor afectate de inundații”.

Eurodeputații PSD au fost inițiatori ai rezoluției care a fost susținută de toate grupurile politice europene şi care a fost aprobată săptămâna aceasta de Parlamentul European, mai spune Negrescu. 

Rezoluția solicită Comisiei Europene să accelereze mobilizarea fondurilor pentru ţările afectate şi punerea la dispoziţie a tuturor tipurilor de sprijin tehnic şi financiar.

CITEȘTE ȘI: