Marcel Ciolacu: Vom avea cea mai mare fabrică de pulberi din Europa / Când va fi gata

Publicat: 06 04. 2024, 16:15
Actualizat: 06 04. 2024, 16:15

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu anunță că România va avea cea mai mare fabrică de pulberi din Europa. Șeful Executivului mai spune că proiectul a fost deja aprobat de Comisia Europeană. 

Va fi cea mai mare fabrică de pulberi din Europa. Cred că în doi ani (n.r. va fi gata), a transmis premierul sâmbătă, înaintea reuniunii PES.

Premierul a vorbit despre această fabrică de pulberi, pe 17 martie, într-un interviu la Digi24.

Întrebat cât de pregătită este România să facă față unui război, în condițiile în care țara noastră nu poate să producă muniție de tip NATO, prim-ministrul anunță construirea celei mai moderne fabrici de pulberi pentru muniție  de la noi, printr-o investiție de 400 de milioane de euro.

Va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiție de aproape 400 de milioane de euro. Și Comisia Europeană vine și ea la această investiție cu 47 de milioane de euro. Dacă-mi aduc eu perfect aminte, există mai multe contracte în acest moment în derulare. Cred că au fost un pic hazardată declarația persoanei de la Ministerul Apărării, că România nu are capacitatea de a face muniție NATO, a spus Ciolacu la Digi24, pe 17 martie.

CITEȘTE ȘI: