A apărut un nou acord secret: USL și UDMR au semnat, DUPĂ REFERENDUMUL DE DEMITERE A LUI BĂSESCU, o înțelegere de guvernare comună. Ce spune premierul

Publicat: 19 12. 2012, 09:30
Actualizat: 12 01. 2013, 11:03

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în această seară, că înaintea alegerilor parlamentare s-a semnat un acord de intenție pentru o guvernare comună USL – UDMR.

„A existat un asemenea acord de intenție pentru o guvernare comună de la momentul semnării și până la încheierea campaniei nu au fost respectate în spiritul celor scrise”, a spus la RealitateaTV președintele PNL.

Înțelegerea cu UDMR a fost recunoscută și de Victor Ponta. „A existat un acord, în sensul că am avut o discuție de principiu despre ce ar trebui să facem după alegeri în cazul unei crize guvernamentale. Dar n-a fost criză”, a explicat liderul PSD la B1.

Premierul s-a ferit însă să spună în mod direct dacă înțelegerea cu UDMR a fost sau nu asumată prin semnătură. „Eu nu contest niciodată ce spune domnul Antonescu”, a admis Ponta indirect. Premierul spune că a abandonat pactul cu UDMR doar pentru moment. „Dacă toți ceilalți 5-6 au fost împotrivă, m-am supus. Dar n-am abandonat acest obiectiv, doar că mă regrupez. În politică nu se merge pe utopii”, a susținut el.

Din punctul de vedere al lui Crin Antonescu, pe de altă parte, UDMR nu a fost un partener corect din momentul semnării acelui angajament. Potrivit acestuia documentul a fost semnat în această toamnă, lunile octombrie sau noiembrie.

„A fost o intenție de a construi împreună o guvernare”, a adăugat Antonescu.

El s-a arătat deranjat însă de faptul că liderii UDMR nu au acceptat să recunoască articolul 1 din Constituție. „Trebuia să existe un răspuns, răspunsul a fost „noi vrem ministere””, a spus Antonescu.