Acuzații extrem de grave făcute de deputatul USR de la care a plecat dosarul medicului Lucan. Sunt implicați Boc, Funar și Bodog. Reacția ministrului Sănătății
„A fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără domnul Boc, care a fost operat și la stat și la privat. (…) Credeți că există vreo chitanță în acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învățat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar”, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, la sediul DIICOT.
Parlamentarul USR a mai spus că plângerile care îl vizează pe Emil Boc și Gheorghe Funar au fost făcute în urmă cu ceva vreme, dar a venit miercuri la DIICOT cu mai multe completări. Întrebat dacă cei doi edili știau de ce se întâmplă la clinica de stat și cea privată condusă de Mihai Lucan, parlamentarul a răspuns: „Vorbim de 18.000 de oameni timp de 9 ani, luați de la clinica de stat. Vorbim de un jaf cunoscut în Cluj de 20 de ani”.
În primăvara anului 2008, Emil Boc, președinte PDL la acea vreme, a suferit o intervenție medicală la o clinică din Cluj-Napoca, unde i-au fost sparte pietrele de la rinichi, cel care s-a ocupat de intervenție fiind doctorul Mihai Lucan.
Ungureanu îl acuză și pe actualul ministru al Sănătății că a susținut activitatea profesorului Lucan și spune că a dat detalii în fața procurorilor despre un anume control care a fost „îmblânzit” prin intermediul actualului ministru.
„Florian Bodog, împreună cu funcționari de la Casă, au desemnat ca la un control, funcționarii de la Casa de Asigurări au fost cazați la un hotel de 5 stele din Cluj. Controlul a devenit foarte moale. Domnul Bodog a intervenit ca aceia să stea la hotelul de 5 stele. Florian Bodog are relații vechi cu medicul Lucan, are legături printr-o relație de naș”, a mai spus Ungureanu.
„În plină anchetă DIICOT, domnul Bodog s-a întâlnit cu doctorul Lucan de cel puțin trei ori în prezența unor martori. Ce făceau acele persoane, sunt foarte curios. Unul dintre ei a fost fostul secretar de stat Trișcă și cu actualul rector al Universității de Medicină și Farmacie , Irimie. Se întâlneau pentru a găsi soluții ca acele controale să fie mai moi și miza a fost ca Institutul de Transplant să fie desființat și să fie transformat în secție a Spitalului Județean condus de Șușcă, cel care a și cazati inspectorii la hotelul de 5 stele”a declarat Emanuel Ungureanu, parlamentar USR și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Ministrul Sănătății: Sunt afirmații absolut nereale. Bate câmpii
„Domnul Ungureanu bate câmpii. Afirmațiile pe care domnia să le-a făcut sunt absolut nereale. Echipele de control ale Ministerului Sănătății se ocupă de cazarea lor și nu ministrul Sănătății. Toate controalele pe care ministrul Sănătății le-a dispus în acest an la Institutul de transplant renal au fost în colaborare cu DIICOT. În rest, nu are decât să bată câmpii cât dorește”, a explicat Bosog.
Întrebat dacă îl va da în judecată pe Ungureanu, Bodog a spus că așteaptă, mai întâi, să vadă afirmațiile parlamentarului și apoi va lua o decizie.
„Deocamdată nu am văzut afirmațiile. Știu din ce îmi spuneți dumneavoastră. Nu sunt fan Ungureanu”, a conchis sursa citată.
Boc: Nu am beneficiat de tratament preferențial din partea medicului Mihai Lucan
Emil Boc susține că nu a beneficiat de tratament preferențial din partea medicului Mihai Lucan, iar despre contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, acesta afirmă că a fost aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca el să fie ales primar.
Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a avut scurte intervenții medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât și la clinica privată.
„Contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, care stabilea prețul și suprafața de teren, a fost aprobat de către Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca eu să fiu primar. În timpul mandatului meu, Consiliul Local a detaliat, prin Hotărâri de Consiliu, precizările din contractul de concesiune stabilite înainte ca eu sa fiu primar. Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferențial din partea domnului Lucan, am avut scurte intervenții medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât și la clinica privată. În condițiile în care actul medical se putea realiza în Cluj-Napoca, am considerat firesc să am intervenția medicală acasă și nu în străinătate”, a spus Boc.