Acuzații grave: PSD a sabotat modificarea Codului administrativ

Publicat: 24 09. 2019, 18:19

„PSD a sabotat modificarea Codului administrativ. Este este inacceptabil că, după ce Guvernul a adoptat Codul Administrativ printr-o Ordonanță de Urgență care desconsideră decizia democratică luată de Parlament, acum sabotează modificarea actului normativ prin faptul că nu asigură covrum necesar la ședința din comisia de specialitate a Senatului. Codul administrativ este crucial pentru România. Adoptarea acestui act normativ nu trebuie întârziată. Dacă Senatul nu va dezbate proiectul de lege în această săptămână, acesta va trece, în forma propusă de Guvern, la Camera Deputaților – a arătat senatorul UDMR”, a transmis Cseke Atilla, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

El a adăugat, că „UDMR va susține, și în Camera decizională, modificările formulate la acest act normativ, care vizează inclusiv drepturi lingvistice pentru comunitatea maghiară din România”.

Comisia de buget și Comisia juridică au rămas, marți, fără cvorumul necesar pentru a dezbate proiectul de lege pentru modificarea Codului administrativ.

Proiectul urmează să fie dezbătută în comisiile Senatului, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.