Prima pagină » Știri politice » „Adevărata dreptate pentru pensionari va veni pe 1 septembrie” / Ciolacu vrea lege a salarizării distinctă pentru magistrați

„Adevărata dreptate pentru pensionari va veni pe 1 septembrie” / Ciolacu vrea lege a salarizării distinctă pentru magistrați

„Adevărata dreptate pentru pensionari va veni pe 1 septembrie” / Ciolacu vrea lege a salarizării distinctă pentru magistrați

În primul interviu, pe anul 2024, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre realizări și proiecții pentru 2024. Reforma în sistemul de pensii este pe jumătate gata. Urmează legea salarizării pentru magistrați, în februarie, a anunțat Marcel Ciolacu, la Antena 3. 

Șeful Guvernului a ținut să demonteze „minciuna” că s-au indexat și pensiile speciale cu 13,8%, de la 1 ianuarie.

Au crescut pensiile cu 13,8 n-au crescut pensiile speciale cu 13,8 e o minciună spusă în continuu. Cu cât a crescut la o pensie specială partea de contribuție s-a scăzut din partea de pensie specială mare.

Însă, adevărata dreptate pentru pensionari se va face la 1 septembrie, atunci când Guvernul va face recalcularea tuturor pensiilor.

Adevărata dreptate se va face pe 1 septembrie, când pentru cei care s-au pensionat pe legislații diferite se va face o primă uniformizare. Sunt două creșteri de pensii în același an. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru și avem o nouă lege a pensiilor.

Ciolacu vrea lege a salarizării pentru magistrați

Premierul a anunțat că doreşte ca luna viitoare să fie adoptată o lege a salarizării magistraţilor,

Îmi doresc ca în februarie prima lege a salarizării să fie în ceea ce priveşte magistraţii, atât procurori, cât şi judecători. Să închidem acest subiect odată pentru totdeauna şi marile procese, în care judecătorii se dau în judecată unii pe alţii şi îşi dau drepturi de la o lege la alta. Vor avea o lege distinctă şi în acel moment avem un viitor previzibil.

Ciolacu a mai spus că nu este de acord ca grefierii să aibă salarii similare cu cele ale judecătorilor şi nici nu poate fi de acord ca aceștia să se pensioneze la 48 de ani.

Nici nu poate iasă la pensie, ca și domnul Daniel, la 48 de ani. Nu se mai poate. Aceasta a fost legislația. Eu nu pot modific trecutul. Eu ce am putut face a fost discut cu Ministerul Justiție, care a vorbit cu CSM-ul, cu magistrații și pe urmă, cu punctul lor de vedere, duc și negociez la Comisie și am negociat aceste lucruri. Că va dura, vor dura 5 ani, 10 ani până se va ajunge la o echitate necreată de către mine în România, asta este, dar am reușit acest lucru. 

Premierul susține că ”trebuie să existe un T zero” şi că ”ne-am jucat prea mult 30 de ani” cu legi date în baza unor excepţii.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Ion Cristoiu: Refugiații ucraineni ar trebui să se încoloneze la graniță și să meargă pe front

Sebastian Burduja, președintele PNL București: „Bucureștenii percep Capitala drept un oraș murdar, poluat și corupt”

Citește și