Prima pagină » Știri politice » Administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea a fost REȚINUT DE DNA

Administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea a fost REȚINUT DE DNA

Administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea a fost REȚINUT DE DNA
Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost reținut, sâmbătă, de procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la luare de mită în dosarul "Gala Bute", suma vizată fiind de 50.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Breazu va fi prezentat duminică la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE. Întrebată într-un interviu la B1 ce știe despre acest caz, Elena Udrea a susținut că nu are cunoștință despre situația concretă în care se află administratorul terenurilor sale. „Nu știu. Am auzit și eu venind spre emisiune. N-aș ști acum să spun mai mult despre această sitiuație. Cert este că nu există nimeni de bună credință – oameni care cu mandatul pe masă declară orice am văzut că există – care să spună că Elena Udrea a pretins vreodată vreun folos sau să fi cerut în Minister să se întâmple lucrurile într-un anume fel”, a arătat Udrea.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut, marți, de la Camera Deputaților, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” și celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea și pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât și încuviințarea arestării preventive.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este acuzată că a luat decizia organizării evenimentului, în urma unor discuții cu Rudel Obreja, președinte al Federației Române de Box, și le-a cerut subordonaților săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului să găsească soluții de încheiere a contractului privind finanțarea evenimentului, urmărind obținerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat și el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanții a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Direcția Națională Anticorupție a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Ion Ariton. Comisia juridică din Senat a avizat marți solicitarea procurorilor, urmând ca plenul să aibă decizia finală asupra cererii DNA.

Cum va vota PNL la cererea de arestare a lui Udrea: „Știu că este dureros, dar decizia politică este luată”

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, întrebată cum va vota PNL, în plenul Camerei Deputaților, la cererea DNA privind arestarea deputatei Elena Udrea, că orice fel de opoziție de a vota o astfel de cerere înseamnă o mie de pași înapoi lupta anti-corupție.

„Nu este cazul să mai discutăm pentru că decizia politică este luată, este aceeași pentru toată lumea și, tocmai pentru că nu personalizăm, nu este un lucru care să țină de persoană, este un principiu pe care PNL trebuie să îl respecte, cu atât mai mult cu cât este vorba de colegi”, a spus Alina Gorghiu.
Ea a continuat: „Știu că este dureros, știu că oamenii au relații personale, dar cred că orice fel de opoziție pe care vreun parlamentar sau vreun partid politic parlamentar o va avea pe un anume caz sau altul, înseamnă o mie de pași înapoi în toată reforma și în tot ceea ce înseamnă luptă anti-corupție”, a spus ea.

Deputații din Comisia juridică se vor întâlni „în regim de urgență”, duminică, la ora 16,30, pentru a discuta cele două solicitări ale DNA referitoare la încuviințarea arestării deputatului Elena Udrea.

Citește și