Adrian Câciu, despre finanțarea METROULUI de la Cluj: „Așteptăm decizia Comisiei Europene”

Publicat: 11 09. 2024, 20:40
Actualizat: 11 09. 2024, 20:40

This browser does not support the video element.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat miercuri, după ședința de guvern, că autoritățile române așteaptă evaluarea Comisiei Europene cu privire la finanțarea metroului de la Cluj. Acesta a subliniat că, deși există îngrijorări legate de fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), nu se discută momentan despre pierderea banilor.

Câciu a reiterat faptul că finanțarea metroului de la Cluj nu este în pericol iminent, dar orice decizie va depinde de discuțiile cu oficialii europeni și de răspunsul acestora la proiectul propus de România.

Avem un jalon (n.r – în PNRR) legat de încheierea contractelor de lucrări pentru două obiective majore, M6 din București și metroul de la Cluj. Ambele contracte sunt încheiate, iar la M6 deja se execută lucrări. Așteptăm decizia Comisiei Europene și, în funcție de aceasta, vom căuta soluții. Avem la dispoziție șase luni pentru a rezolva eventualele probleme, a explicat ministrul Adrian Câciu.

Deputatul PNL Sabin Sărmaș a anunțat la finalul lunii august că  „finanțarea metroului clujean este periclitată” din pricina unui viciu de procedură în ce privește publicarea licitației în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

Eșec al administrației Emil Boc? Presa economică: Comisia Europeană ar retrage finanțarea de 300 de milioane de euro pentru metroul din Cluj-Napoca