Adriana Săftoiu este noul purtător de cuvânt al PDL

Publicat: 08 04. 2013, 11:30
Actualizat: 06 07. 2016, 09:40

Fostul consilie prezidențial Adriana Săftoiu este noul purtător de cuvânt al PDL. Președintele democrat-liberalilor Vasile Blaga a anunțat în această dimineață că Săftoiu s-a alăturat pedeliștilor.

„I-am propus Adrianei Săftoiu să devină purtător de cuvânt al PDL, a acceptat”, a spus Blaga.

De asemenea Vasile Blaga a negat faptul că numirea Adrianei Săftoiu în funcția de purtător de cuvânt al PDL ar putea fi un gest de frondă față de Traian Băsescu, având în vedere că aceasta a fost consilier prezidențial în primul mandat de președinte al lui Traian Băsescu.

„Nu am avut niciodată în gând această nominalizare cu această intenție. Nici pe departe. Dimpotrivă, discutăm despre o persoană foarte serioasă, despre care am convingerea că va aduce plus valoare partidului în tot ceea ce înseamnă sistemul nostru de comunicare care a avut de suferit în ultima perioadă și împreună cu Negoiță (Liviu Negoiță – n.r.) vor face o echipă foarte bună”, a precizat liderul democrat-liberal.

Adriana Săftoiu a fost în perioada 2001-2004 șefa biroului de presă al PD, în decembrie 2004 urmându-l pe Traian Băsescu la Cotroceni ca purtător de cuvânt al președintelui României. Trei ani mai târziu ea a demisonat.

Ulterior s-a înscris în PNL, fiind deputat din partea liberalor. Ea a fost exclusă din PNL la sfârșitul anului trecut pe motiv că este „în contrast” cu ideiile partidului condus de Crin Antonescu.