Albumul foto cu care Victor Ponta se întoarce din turneul asiatic. Din fostul imperiu al lui Timur Lenk în Turnul Macao

Publicat: 30 06. 2013, 20:42
Actualizat: 01 07. 2013, 20:09

Plecat de patru zile într-un turneu în Asia pentru a ne aduce investitori, premierul Victor Ponta nu a ratat atracțiile turistice. Pe contul său de Facebook, staff-ul prim-ministrului a postat în ultimele zile fotografii cu Victor Ponta de la  plimbările prin Samarkand, fosta capitală a imperiului cuceritorului mongol Timur Lenk, până la vederi la înălțime din Turnul Macao, o dată ce liderul PSD a ajuns în China.

În Uzbekistan, Ponta s-a plimbat prin Regista, centrul vechi al orașului Samarkand, înscris în Patrimoniul UNESCO. Îmbrăcat lejer, cu ministrul Constantin Niță umăr la umăr, premierul s-a pozat la Gur Emir, mausoleul familiei din dinastia Timurid, în interiorul căruia se află cel mai mare jad din lume, în memoria „atotputernicului Timur”.

Sursa foto: contul de Facebook Victor Ponta

„În Uzbekistan, la Samarkand, într-o locație fascinantă pentru iubitorii de istorie. Fosta capitală a lui Timur Lenk, oraș istoric de pe Drumul Mătasii”, a fost descrierea făcută de staff-ul lui Ponta pe contul său de Facebook

Sursa foto: contul de Facebook Victor Ponta

Printre cei care l-au însoțit pe Victor Ponta și în turul obiectivelor turistice s-a numărat și secretarul de stat din ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, semnatarul mai multor acorduri în Azerbaidjan, Uzbekistan și Kazahstan.

Ajuns în China, premierul a urcat și în Turnul din Macao, locul stabilirii mai multor recorduri la bungee jumping. Pentru vederea de la 338 de metri înălțime, premierul s-a întâlnit cu directorul televiziunii din Macao, ale cărei studouri se află în turn, printre restaurante și spații comerciale. 

Sursa foto: contul de Facebook Victor Ponta

Sursa foto: contul de Facebook Victor Ponta

Încântat, Victor Ponta a scris și în cartea de onoare a televiziunii: „I would like to express my gratitude for beeing (sic!) so warmly received in Macao. Best wishes” („Doresc să-mi exprim recunoștința pentru primirea atât de călduroasă în Macao. Toate cele bune”, n.red)

Sursa foto: contul de Facebook Victor Ponta

NUMERELE EXTRASE LA LOTO PE 30 IUNIE