Rareș Bogdan, BILANȚ după numărarea parțială: ”Rezultatele confirmă că PNL rămâne principala forţă de dreapta a României, la un procent de peste 28%”

Publicat: 10 06. 2024, 13:45
Actualizat: 10 06. 2024, 14:41

This browser does not support the video element.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat luni, la sediului central al partidului, că rezultate la alegeri arată că românii au votat în cunoştiinţă de cauză, iar liberalii şi-au dublat procentul şi au ajuns la peste 28%, în condiţiile în care, acum un an, PNL era cotat la 14%. Liberalul a precizat că, în urma rezultatelor de la europarlamentare, partidul său va obține opt mandate, posibil chiar nouă la redistribuire.

Le mulţumesc tuturor peste 2,3 milioane de români care au acordat încrederea lor PNL şi mai ales echipei PNL, celor 280.000 de membri şi activişti care au făcut o campanie excepţională. Rezultatele confirmă că PNL rămâne principala forţă de dreapta a României, la un procent de peste 28% politic. Sigur că nouă, care în urmă cu un an de zile eram cotaţi la 14 procente, dublarea procentului electoral la votul politic ne demonstrează că românii au ales în bună cunoştinţă de cauză, a declarat Rareș Bogdan.

Rares Bogdan a făcut bilanțul și la nivelul țări la primării și consilii județene câștigate.

PNL are peste 13.000 de consilieri locali, peste 500 de consilieri judeţeni şi PNL a recâştigat fiefurile din Sectorul 1 Bucureşti, a recâştigat Braşovul, prin George Scripcaru, la o diferenţă de peste 4.000 de voturi. La Iaşi, PNL rămâne cea mai importantă forţă politică din capitala Moldovei şi ieşenii îşi reafirmă sprijinul pentru Chirica şi Alexe.

La Oradea şi Bihor, am câştigat. La Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu câştigă iar preşedinţia judeţului. La Alba câştigă ambii. Am câştigat nu mai puţin de 8 din 11 oraşe ale judeţului Alba. La Club preşedinţia CJ e câştigată de Tise. De asemenea, Emil Boc câştigă cel de-al șaselea mandat la Cluj-Napoca. La Arad am câştigat preşedinţia CJ.

La Ilfov, Hubert Thuma e câştigător detaşat al alegerilor locale. La Giurgiu, scor de peste 60% al PNL, am câştigat atât Primăria, cât şi preşedinţia CJ. La Constanţa am câştigat preşedinţia CJ şi Vergil Chiţac câştigă iar Primăria. La Braşov, Adrian Veştea şi George Scripcaru. La Sibiu, Daniela Câmpean câştigă, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Liberalii au câştigat opt mandate sigure de europarlamentar, poate chiar nouă, după ce va fi făcută redistribuirea, iar acest al nouălea mandat să fie al lui Alexandru Muraru.

Deci PNL obţine pe scorul politic pentru Parlamentul European opt mandate sigure, iar acum, este posibil să luăm, la redistribuire, şi al nouălea mandat, pentru Alexandru Muraru, pentru Bruxelles şi Strasbourg. Sigur famila politică PPE câştigă în forţă alegerile cu 191 de mandate din totalul de 720. În acest moment, PNL e partidul care face parte din cea mai mare forţă politică la nivel european, a mai declarat Rareș Bogdan.