Prima pagină » Știri politice » ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Cine se luptă pentru București, LISTA CANDIDAȚILOR USL ȘI ARD

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Cine se luptă pentru București, LISTA CANDIDAȚILOR USL ȘI ARD

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Cine se luptă pentru București, LISTA CANDIDAȚILOR USL ȘI ARD
Gândul vă prezintă lista candidatilor pentru București,la Camera Deputaților și Senat, la alegerile parlamentare 2012, colegiile și străzile care sunt arondate acestora.

Confruntările electorale din București nu se anunță a fi spectaculoase, PDL-iștii luptându-se să-și conserve locurile câștigate în urmă cu patru ani, iar USL trăgând tare pentru a da o lovitură de imagine adjudecându-și colegiile cu 50% plus unu.

De altfel, potrivit unei simulări Mediafax pe baza votului pentru de la locale pentru Consiliul General, Toate cele 40 mandate de parlamentari din Capitală ar fi câștigate de USL alături de UNPR cu peste 50%, iar PDL și PP-DD ar obține mandate care duc la creșterea numărului de parlamentari cu 27 %, respectiv cu 8 deputați și 3 senatori.

Cine sunt candidații pentru București

SECTORUL 1

Profesorul de istorie Vlad Nistor va candida din partea PNL în colegiul 1 pentru Camera Deputaților, din Sectorul 1 – București. Numele său a fost impus organizației teritoriale, deși aceasta îl nominalizase pe Cristi Dumitrescu. Decan al Facultății de Istorie, Vlad Nistor, a fost ales în decembrie 2011 președinte al Senatului Universității București.

ARD îl trimite în colegiul 1 pentru deputați pe fostul viceprimar de la sectorul 1, Mihai Bâzgan. Acesta a fost, de asemenea,  inginer șef la Administrația Parcurilor și Grădinilor București.

În colegiul 2 pentru Camera Deputaților din Sectorul 1 va candida actualul deputat Diana Tușa. În 2008, ea a fost aleasă într-un colegiu din județul Brăila. Ea trebuie să-i facă față fostei deputate PDL Anca Constantinescu, cunoscută pentru replica „Ciocul mic, acum suntem noi la putere”, care are o avere considerabilă, prin firmele pe care le deține, patru la număr cu obiect de activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente. Constantinescu a candidat și în 2008, clasându-se prima în colegiu, însă a pierdut mandatul la redistribuirea calculatorului.

Ludovic Orban își păstrează colegiul 3 pentru Camera Deputaților din Sectorul 1 – București. Fost ministru al Transporturilor și viceprimar al Capitalei, Orban este unul din politicienii de marcă ai PNL. El a candidat în același colegiu și în 2008. Împotriva lui Orban, ARD îl trimite pe avocatul fiscal Gabriel Biriș, care este vicepreședinte al Forței Civice conduse de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Președintele PSD București Sector 1, Dan Tudorache, va candida în colegiul 4 pentru Camera Deputaților din Sectorul 1- București. La finele anului trecut, primarul Andrei Chiliman a cerut ca Tudorache să fie demis din funcția de vicepreședinte al Primăriei Sector 1. Pesedistul a fost contracandidatul lui Chiliman la alegerile din 2008. ARD merge în colegiul 4 pe mâna actualului deputat Costică Canacheu care vrea să obțină cel de-al cincilea mandat la alegerile din 9 decembrie.

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, va candida din partea USL la alegerile parlamentare în colegiul 1 pentru Senat din Sectorul 1 – București. Este prima candidatură a lui Corlățean în Capitală, înainte de a aceasta el făcând parte din organizația PSD Brașov. El se luptă cu actualul deputat Vasile Gherasim care va candida sub umbrela ARD, după ce a fost cooptat de la PSD de PDL în 2005.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a decis să candideze la parlamentare în colegiul 2 pentru Senat din Sectorul 1- București. Liberal de peste douăzeci de ani, Tăriceanu a fost o prezență constantă în prima linie a scenei politice. Împotriva sa ARD îl trimite pe Augustin Ofițeru de la Noua Republică, un doctor în biologie în vârstă de 39 de ani.

SECTORUL 2

Iulian Popescu, președintele UNPR Sector 3, a primit pe ultima sută de metri colegiul 5 pentru Camera Deputaților din Sectorul 2. El l-a înlocuit pe Dumitru Nicolae (NIRO) după ce acesta a fost retras din cauza criticilor vehemente privind candidatura sa. Popescu este de profesie medic. Din partea ARD candidează în colegiul 5 Maria Moța, recuperată de la Gorj unde a fost șefa organizației de femei, dar a avut un conflict cu liderul organizației Ioan Rușeț.

În colegiul 6 pentru Camera Deputaților va candida pentru un nou mandat deputatul PSD, Rodica Nassar. Președintă a Comisiei pentru Sănătate, social-democrata este și șefa organizației PSD Sector 2 și vicepreședinte la nivel național. Nassar are două mandate de deputat, urmând să candideze pentru cel de-al treilea. În lupta împotriva lui Nassar, ARD l-a pregătit pe pedelistul Nelu Mihăilă.

În colegiul 7, după plecarea doctorului Florin Popa, care a preferat să candideze pentru un colegiu de senator în Sectorul 5, social-democrații negociază cine va ocupa colegiul rămas vacant. ARD are însă un candidat, în persoana lui Tudorel Prună.

O candidatură surpriză în colegiul 8 pentru Camera Deputaților din Sectorul 2 este cea a lui Octavian Bot. Deputat de Bihor, Bot a ajuns să candideze la București din cauza neînțelegerilor cu organizația sa. Bot a reprezentat în ultima legislatură PDL, el revenind în PNL în 2011, după ce a mai activat în acest partid între 1995-1997. În colegiul care i-a fost repartizat, Bot se va confrunta cu un fost liberal. Dan Cristian Popescu candidează pentru ARD după ce a demisonat din PNL pe fondul unui conflict cu Crin Antonescu și i s-a alăturat lui Mihai Răzan Ungureanu în Forța Civică al cărei vicepreședinte este. Popescu este un prosper om de afaceri.

Fostul premier țărănist Victor Ciorbea va concura la alegerile parlamentare în colegiul 9 pentru Camera Deputaților din Sectorul 2 – București. El își dispută locul de deputat cu Toader paleologu, fost ministru al Culturii în guvernul Boc.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, și-a ales colegiul 3 pentru Senat din Sectorul 2 – București, rămas vacant după ce Cristian Diaconescu a preferat să se ducă consilier prezidențial. Fost ministru de Interne și al Apărării, Oprea se reîntoarce alături de PSD, partid din care a demisionat în timpul mandatului lui Mircea Geoană. Concurență lui Oprea îi face, din partea ARD, Șerban Nicolae, fost director Electrica Serv.

După ce inițial fusese desemnat să candideze în colegiul 2 pentru Senat din Sectorul 1, conservatorul Dumitru Pelican a fost repartizat în cele din urmă în colegiul 4 din Sectorul 2. Fost comentator sportiv, Pelican a fost și director al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă.

ARD merge, în colegiul 2, tot pe mâna fostului ministru al Transporturilor Anca Boagiu care se luptă pentru a-și păstra locul de senator.

SECTORUL 3

Președintele PNL Sector 3, Florin Alexe, va candida în colegiul 10 pentru Camera Deputaților din Sectorul 3. Alexe a condus mai mulți ani organizația de tineret a PNL și este o prezență activă în acțiunile partidului. Din partea ARD în acest colegiu va candida Marilena Lăcătușu.

În colegiul 11 pentru Camera Deputaților din Sectorul 3 va candida fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu. Liberalul a obținut primul mandat de parlamentar în anul 2000, având deja la activ trei mandate la activ. În prezent, este președinte interimar al PNL București, înlocuindu-l în această funcție pe demisul Andrei Chiliman. Împotriva lui Nicolăescu candidează tot un fost ministru, Sulfina Barbu, care a deținut portofoliile Mediului și Muncii.

PNL propune un nume nou în colegiul 12 pentru Camera Deputaților din Sectorul 3 pe Raluca Ispir, membră a organizației de tineret a partidului. Ea îi face concurență fostului ministru al Dezvoltării în guvernul Ungureanu și actual deputat.

Consilierul lui Ion Iliescu, Ionuț Vulpescu, a fost aruncat de PSD în luptă în colegiul 13 pentru Camera Deputaților din Sectorul 3 – București. Pentru acest colegiu ARD a pregătit-o pe Miruna Dinu, actual consilier PDL în CGMB.

Un alt consilier care va fi aruncat în lupta electorală este Gabriela Podașcă care va candida în colegiul 14 în Sectorul 3 din București. Pesedista este o apropiată a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, lucrând în campania acestuia pentru câștigarea Primăriei. Împotriva sa va candida, din partea ARD, deputatul PDL Dan Zătreanu.

Un alt nume controversat este cel al lui Alin Petrache, fiul celebrului Adrian Petrache. Candidatul PSD în colegiul 15 este vicepreședinte la ANST. Pentru acest colegiu, ARD l-a împins în luptă pe Constantin Cerbulescu, fost șef al ANPC.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a decis să candideze la parlamentare în colegiul 5 pentru Senat din Sectorul 3 – București. Fost ministru al Tineretului și Sportului în timpul guvernării CDR, Antonescu a devenit șeful liberalilor din 2009. Până în acest moment, ARD nu a desemnat un candidat pentru colegiul în care liderul PNL intră în alegeri.

Un alt nume greu propus de USL în Sectorul 3 este cel al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta va candida în colegiul 6 pentru Senat. Ea se va confrunta cu actualul senator PDL, Cristian Rădulescu.

SECTORUL 4

Conservatorii propun un tânăr necunoscut pentru colegiul 16 de la Camera Deputaților din Sectorul 4. Numele acestuia este Andrei Tănăsescu. În acest colegiu, din partea ARD, candidează Pompiliu Budulan, fost șef al Nuclearelectrica, societate care a sponsorizat PDL în campania pentru prezidențiale din 2009.

În colegiul 17 pentru Camera Deputaților din Sectorul 4 – București, PSD îl propune pe Nicolae Bănicioiu. Deputat de Teleorman din 2008, Bănicioiu este președintele organizației PSD Sector 4. De principiu, pentru acest colegiu ARD o propune pe Rodica Toth.

Bogdan Diaconu, reprezentând PSD, va intra în bătălia electorală în colegiul 18 pentru Camera Deputaților din Sectorul 4. Diaconu este fost membru al Partidului Conservator. El se va confrunta la alegerile parlamentare din 9 decembrie cu George Ticulescu de la ARD via Forța Civică.

Profesorul de istorie și academicianul Dinu Giurescu a fost ofertat de Partidul Conservator pentru a candida în colegiul 19 pentru Camera Deputaților din Sectorul 4 – București. Pentru același colegiu se bate și fostul viceprimar PDL, Mircea Raicu.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, și-a păstrat colegiul 8 pentru Senat din Sectorul 4 – zona Berceni. El va candida pentru un nou mandat chiar dacă a primit din partea instanței verdict definitiv de colaborator al fostei Securități.

ARD nu are deocamdată un contracandidat pentru Voiculescu.

Cel de-al doilea colegiu pentru Senat din Sector i-a fost atribuit politologului Daniel Barbu. El va candida în colegiul 7 pentru Senat din Sectorul 4, înlocuindu-l din partea PNL pe Cristian Țopescu.

Criticul literar Alex Ștefănescu va încerca să-i pună probleme lui Daniel Barbu, el fiind candidat al ARD din partea PNȚCD.

SECTORUL 5

Prietena lui Marian Vanghelie, Oana Mizil, își va păstra colegiul 20 pentru Camera Deputaților din zona Ferentari. Deputatul PSD beneficiază în campanie de sprijinul puternic oferit de primarul Marian Vanghelie. Pentru acest colegiu se bate din partea ARD Radian Tufă, fost secretar general în Ministerul Transporturilor.

Sindicalist și deputat, Dumitru Chiriță, va candida pentru un nou mandat de deputat în colegiul 21 pentru Camera Deputaților din Sectorul 5.

Liberalii au un singur reprezentant în Sectorul 5 pe deputatul Alina Gorghiu. Ea va candida în colegiul 22 pentru Camera Deputaților, cel în care a candidat și în 2008.

Deputatul Georgian Pop a fost trasnferat de la Sectorul 2 la Sectorul 5, el urmând să reprezinte colegiul 23 pentru Camera Deputaților din Sectorul 5.

ARD nu și-a definitivat candidaturile pentru trei din colegiile de deputat din sectorul 5, un nume luat în calcul fiind cel al Cristinei Trăilă, fosta șefă a AMRMAP.

Și la Senat au apărut două transferuri. Doctorul și deputatul Florian Popa a trecut din Sectorul 2 la Sectorul 5, urmând să candideze în colegiul 10 pentru Senat. În aceeași situație se află și deputatul-sindicalist Cătălin Croitoru (ex-PDL), care a primit colegiul 9 pentru Senat din Sectorul 5. Contracandidații lor, din partea ARD, sunt medicul Alexandru Ciocâlteu, respectiv senatorul Radu F. Alexandru.

SECTORUL 6

Surpriza specială a PNL pentru locuitorii Sectorului 6 o reprezintă candidatura președintelui PNG, Gigi Becali. El a fost repartizat în colegiul 25 pentru Camera Deputaților, cel în care a candidat în 2008 Elena Udrea. Trimis de ARD să „joace” cu Becali este fostul șeff al Metrorex, Gheorghe Udriște.

În colegiul 24, PSD negociază cine va reprezenta USL la alegerile parlamentare. Din partea ARD, deputatul PDL Daniel Geantă se luptă să-și păstreze locul în Parlament.

Răzvan Mironescu va candida din partea PNL, implicit a USL, la alegerile parlamentare din 9 decembrie în colegiul 26 pentru Camera Deputaților din Sectorul 6. El se va confrunta cu Ștefan Vlaston de la Noua Republică, implicit ARD.

Conservatorul PC, Damian Florea, își va menține colegiul 27 pentru Camera Deputaților din Sectorul 6. El se va lupta cu Mihai Anghel, din partea ARD. Anghel a fost consilierul lui Cristian Poteraș la primăria sectorului 6.

Pesediștii îl aruncă în luptă pe Bogdan Mihăilescu în colegiul 28 pentru Camera Deputaților din Sectorul 6. El va trebui să-i facă față fostului primar al sectorului, Cristian Poteraș.

Ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, va candida în colegiul 11 pentru Senat din Sectorul 6. În același sector, ex-pedelistul Gabriel Mutu va candida în colegiul 12 pentru Senat din Sectorul 6. Contracandidați din partea ARD le vor fi Nicolae Ivășchescu, fost secretar de stat la Ministerul Muncii, respectiv Valeriu Todirașcu, propus ARD de Noua Republică.

CLICK pentru a mări

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 1, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 2, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 3, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 4, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 5, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 6, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 7, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 8, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 9, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 10, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 11, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 12, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 13, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 14, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 15, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 16, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 17, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 18, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 19, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 20, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 21, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 22, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 23, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 24, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 25, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 26, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 27, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 28, CAMERA DEPUTAȚILOR, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 1, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 2, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 3, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 4, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 5, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 6, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 7, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 8, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 9, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 10, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 11, SENAT, BUCUREȘTI

STRĂZI ȘI CANDIDAȚI COLEGIUL 12, SENAT, BUCUREȘTI

 

 

Citește și