Alexandru MAZĂRE, fratele fostului primar de Constanța, eliberat condiționat / Decizia este definitivă

Publicat: 13 09. 2024, 17:43
Actualizat: 13 09. 2024, 17:44

Alexandru Mazăre, fratele mai mic al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost eliberat condiționat după ce Tribunalul Constanța a respins contestația DNA împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia. Acesta fusese condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social „Henri Coandă”.

Tribunalul Constanţa a decis, vineri, 13 septembrie, să respingă contestaţia formulată de DNA la decizia Judecătoriei Medgidia prin care Alexandru Mazăre putea ieşi din închisoare.
Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa, împotriva sentinţei penale nr.1026 din data de 20.06.2024 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosarul penal nr. 5523/256/2024, privind pe condamnatul Mazăre Alexandru, se arată în minuta instanţei.
În luna iunie, Judecătoria Medgidia a aprobat cererea de eliberare condiționată a lui Alexandru Mazăre, însă procurorii DNA au contestat decizia la Tribunalul Constanța, contestație care a fost acum respinsă.

Traseul dosarului

Legea  i-a permis lui Alexandru Mazăre să iasă din penitenciar după executarea a două treimi din pedeapsă.

Alexandru Mazăre a fost condamnat pe 10 mai 2022 la trei ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații, fiind găsit vinovat pentru implicarea sa în proiectul de locuințe sociale „Henri Coandă” din Constanța. Potrivit anchetatorilor, fratele său, Radu Mazăre, ar fi primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru a facilita câștigarea licitației privind construirea campusului. Din acești bani, 80.000 de euro ar fi ajuns în conturile lui Alexandru Mazăre.

La acel moment, după condamnare, Alexandru Mazăre a fost dat în urmărire națională deoarece nu a fost găsit acasă de polițiștii care s-au deplasat la domiciliul său. Cu toate acestea, la câteva ore după ce nu a fost găsit acasă, el s-a prezentat la sediul Serviciului de Investigații Criminale și a ajuns la Penitenciarul Rahova.

La câteva zile după condamnare, conducerile penitenciarelor au fost de acord ca Alexandru și Radu Mazăre să iasă din închisoare, 16 mai 2022, pentru a lua parte la înmormântarea mamei lor, la o biserică din Mamaia Sat.

Gabriela Mazăre a decedat pe 13 mai, la trei zile după ce Alexandru Mazăre a fost condamnat la trei ani de închisoare. Mihai, fratele lui Radu și Alexandru Mazăre, a declarat, sâmbătă, la trei zile de la decesul mamei lor, că organismul ei „pur și simplu a cedat”, după trei ani de supărare din cauza situației lui Radu Mazăre și la scurt timp de la condamnarea și încarcerarea celui de-al doilea fiu.

În cazul fostului primar PSD al Constanței, judecătorii au decis încetarea procesului penal în acest dosar. (Mai multe detalii AICI.)

CITEȘTE ȘI:

Fratele lui Radu Mazăre dezvăluie PLANURILE fostului primar, proaspăt ieșit din închisoare: „Va pleca cu toată familia în Madagascar”

Alexandru Mazăre, în fața comisiei de liberare condiționată de la Poarta Albă. Când ar putea ieși din închisoare fratele fostului primar al Constanței