Alexandru Petrescu – fost ministru al Comunicațiilor – face o analiză dură, pe pagina sa de socializare, guvernului condus de Ludovic Orban și concluzionează că liberalii sunt compleți rupți de realitatea economică și socială a României.
Alexandru Petrescu creionează o imagine de ansamblu alarmantă, la nivel politic și social, susținând că fondurile promise de Guvernul Orban nu sunt altceva decât ”simple proiecții pe hârtie”, iar ședințele de guvern s-au transformat, inevitabil, în ”scenete”. Premierul și miniștrii pe care îi coordonează ”se gratulează între ei”, la începutul ședințelor, iar acțiunea guvernamentală este mutată, practic, în derizoriu.
„Fondurile de la Guvern pentru redresarea economiei – simple proiecții pe hârtie. Ședințele de guvern, cu scenetele de rigoare, în care premierul și miniștrii se gratulează între ei la începutul ședinței, duc în derizoriu acțiunea guvernamentală și ne arată că actuala guvernare liberală a pierdut orice contact cu realitatea economică și socială a României de astăzi”, scrie fostul ministru al Comunicațiilor în mediul online.
Fostul ministru al Comunicaților mai scrie și că Planul Național de Reziliență și Redresare s-a transformat, pur și simplu, într-o ”foaie goală”, motivul fiind acela că guvernarea liberală încă nu își cunoaște prioritățile la nivel economic.
Mai mult, Alexandru Petrescu îi acuză pe liberali că ”momesc” președinții de consilii județene și primarii, numai că fondurile europene promise se află ”doar pe hârtie”.
„Planul Național de Reziliență și Redresare pe care România trebuie să-l elaboreze până în luna octombrie 2020, pentru a putea atrage cei aproximativ 31 miliarde euro repartizați României prin Mecanismul de redresare și reziliență (aproximativ 14 mld euro granturi și 17 mld euro împrumuturi) este încă o foaie goală pe care nimeni nu a așternut nimic, Guvernul Orban necunoscandu-și prioritățile pentru ieșirea din criză”, constată Alexandru Petrescu.
”Primarii și președinții de consilii județene sunt momiți, în scop electoral, cu alocări de fonduri europene pentru pregătirea proiectelor de investiții care urmează a fi finanțate în perioada 2021-2027, dar și acestea sunt doar pe hârtie, prevăzute în proiecte de ordonanțe care propun mecanisme greoaie și îndelungate de implementare”
Alexandru Petrescu
În ceea ce privește moțiunea de cenzură, aceasta se transformă – în astfel de condiții – într-un ”act de responsabilitate” și un demers ”obligatoriu”, mai notează Alexandru Petrescu pe pagina sa de Facebook.
”În context, moțiunea de cenzură devine un act de responsabilitate, un demers obligatoriu de a pune capăt existenței unui guvern liberal nehotărât care ne-a obișnuit, de la o ședința de guvern la altă, că hotărăște că va hotărî”, încheie Alexandru Petrescu.