Alexandru Rafila anunță INVESTIȚII de peste 779 milioane lei în sistemul medical din Mureș

Publicat: 20 08. 2024, 12:31
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila / FOTO - Captură video: Facebook

Minisrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat marți investiții din PNRR de peste 779 milioane lei pentru dezvoltarea sistemului medical din județul Mureș. Potrivit acestuia, peste 649 milioane lei din acești bani vor fi direcționați pentru construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, dar și pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor din 6 spitale.

După ce sistemul medical din România a fost zguduit de scandalul izbucnit la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, ministrul Alexandru Rafila este decis să investească în infrastructura spitalicească din țară.

Ministrul Sănătății a anunțat investiții de peste 779 milioane lei în județul Mureș. Din acest bani, apoximativ 6 milioane de lei vor fi destinați către 76 de cabinete de medicină de familie.

În ce privește reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele din Mureș, Alexandru Rafila a precizat că aproximativ 97 de milioane de lei vor merge în această direcție.

Facilităm accesul tuturor la sănătate, a spus ministrul Sănătății.

Totodată, peste 21 de milioane de lei vor fi destinați pentru dotarea secțiilor de Neonantologie din Mureș, peste 1 milion de lei în investiții în cabinete de planificare familială și aproximativ 5 milioane lei pentru înființarea a 7 centre comunitare integrate, precizează ministrul Sănătății.

CITIȚI ȘI:

Alexandru Rafila anunță că va realiza un AUDIT independent la Spitalul Sf. Pantelimon / „Nu am o problemă să-mi dau demisia”

Alexandru Rafila, VEHEMENT în cazul Sf. Pantelimon: “Cine e vinovat să plătească, dar de aici până la o campanie ÎMPOTRIVA medicilor e mare distanță“