Alexandru Rafila, despre modernizarea secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon: „Proiectul va deveni operațional într-un an de zile”

Publicat: 17 09. 2024, 10:56

This browser does not support the video element.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat modernizarea secției de terapie intensivă (ATI) de la Spitalul Sf. Pantelimon din București, ca parte a unui proiect amplu de digitalizare și restructurare a infrastructurii spitalicești.

Alexandru Rafila a subliniat că această modernizare va contribui la creșterea calității actului medical și a condițiilor de lucru pentru personalul medical.

Spitalul Sf. Pantelimon face parte dintr-un proiect mai larg de digitalizare, alături de alte 18 spitale. Deși echipamentele necesare au fost achiziționate, softul nu era funcțional până de curând. Acum, ne aflăm într-o etapă de pregătire și de schimbare a mentalităților, ceea ce necesită timp și efort din partea echipelor medicale. Am demarat, de asemenea, un proces de restructurare și reabilitare a secției ATI, care va deveni operațională într-un an de zile, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătății a precizat că în timpul renovărilor, secția de terapie intensivă va fi mutată temporar într-un alt spațiu, pentru a asigura continuitatea îngrijirilor medicale critice.

Vom pregăti un spațiu provizoriu pentru ATI, astfel încât secția să poată funcționa fără întrerupere până la finalizarea lucrărilor, a explicat Rafila.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Siguranța pacientului trebuie să fie o PRIORITATE pentru toate instituțiile din sănătate