Alexandru Rafila: În FIECARE centru de sinistrați o să organizăm într-un timp foarte scurt o echipă medicală

Publicat: 17 09. 2024, 10:59

This browser does not support the video element.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că s-au luat deja o parte din măsuri medicale pentru persoanele afectate de inundații și că se vor trimite și alte doze de vaccin pe lângă celel 2.000 deja trimise. De asemenea, ministrul a mai precizat că: ,,Ne preocupă partea aceasta de furnizare de asistență medicală și de medicamente.”

În fiecare centru de sinistrați o să organizăm într-un timp foarte foarte scurt o echipă medicală, am stabilit inclusiv un model de raportare către Institutul Național de Sănătate Publică oricăror suspiciuni de boală transmisibilă și bineînțeles că o să găsim o soluție și pentru cei care nu au medicamentele obișnuite pentru tratamentul bolilor cronice, a spus Alexandru Rafila.

 

Întrebat dacă va mai trimite alte doze de vaccin pe lângă cele 2000 deja transmise către zonele afectate de inudații, ministrul Alexandru Rafila a răspuns că: ,,în funcție de necesități, trimitem cât este necesar. Am reușit să procurăm împreună cu cei de la DSP Galați și o cantitate de vaccin heptitic A pentru copii care sunt la risc să se îmbolnăvească de hepatita A. Ne preocupă partea aceasta de furnizare de asistență medicală și de medicamente.”

 

CITEȘTE ȘI:

2000 de doze de vaccin au plecat spre GALAȚI/Ministrul Alexandru RAFILA: Ne îngrijim de cetăţenii care au nevoie de vaccinare ANTITETANICĂ

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a organizat o celulă de CRIZĂ, pentru asigurarea asistenței medicale în județele Galați și Vaslui