Alexandru Rafila, ministrul Sănătății (PSD), crede că viitorii medici trebuie să facă obligatoriu cursuri de comunicare  

Publicat: 18 06. 2024, 23:50
Actualizat: 19 06. 2024, 01:04

This browser does not support the video element.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății (PSD), crede că viitorii medici trebuie să facă obligatoriu cursuri de comunicare.

Ministrul susține că majoritatea medicilor de azi sunt lipsiți de empatie față de pacienți, iar cursurile ar fi esențiale pentru formarea unui comportament adecvat al viitoarelor cadre medicale.

„Trebuie să ținem cont de empatie, de comunicare, de partea de îngrijire, de comunicare”.

Alexandru Rafila vrea ca medicii să fie empatici și față de pacienții minori, dar și de cei adulți, chiar dacă familia nu este prezentă sau implicată.

Ministrul Sănătății a explicat că pacienții au nevoie și de o vorbă bună din partea personalului unui spital sau a unei clinici.

„Nu cred că trebuie să mai așteptăm încă 22 ani să introducem ca și disciplină comunicarea. Oamenii, dar și familiile celor care sunt bolnavi, au nevoie nu numai de încurajare, au nevoie de o explicație, au nevoie de empatie, au nevoie de o persoană cu care să comunice și care să le înțeleagă neliniștile”.

Rafila spune că toți viitorii medici trebuie să dobândească abilitățile de comunicare dintr-o instituție de învățământ superior.