Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, aflat vineri în vizită la Iași pe șantierul spitalului regional a declarat că de serviciiile acestei construcții vor beneficia 8 județe din țară, aceasta fiind prima construcție de amploare din ultimii 30 de ani, care să ofere servicii medicale.
Cred că ceea ce se întâmplă aici, la Iași, este caracteristica investițiilor din sistemul de sănătate din România. Construim ce nu s-a făcut în ultimii 35 de ani, spitale regionale de urgență. Urmează începerea lucrărilor mâine la Cluj, este cel de-al treilea, la Craiova deja lucrările au început. Se lucrează la zeci de alte spitale în România și cred că ceea ce am promis din punct de vedere politic se întâmplă.
Alexandru Rafila a punctat că ,,de această construcție vor beneficia cele opt județe din Moldova, pentru că un spital regional de urgență oferă servicii de înaltă calitate pacienților dintr-o regiune, de asta se și numește așa, reprezintă un semn de interes și de respect pentru dezvoltarea serviciilor medicale în această regiune a țării”
Ceea ce am făcut noi în ultimii 2 ani-2 ani și jumătate a fost să încercăm să reducem decalajele în ceea ce privește accesul la servicii medicale de bună calitate, iar, în mod evident, zona Moldovei a fost vitregită, dacă vreți, în trecut. Acum, situația s-a schimbat radical, a fost săptămâna trecută la Vaslui, la Bârlad, am fost în județul Bacău, am fost în multe alte județe din vestul țării și lucrurile se schimbă cu repeziciune, a mai spus Rafila.
Nu în ultimul rând, ministrul Sănătății a spus că la Iași este și personal medical școlit de UMF.
Mai trebuie un ingredient și îl aveți din fericire aici și vreau să mulțumesc celor de la Universitatea de Medicină și Farmacie de aici, din Iași, care, cu siguranță, vor oferi rezerva de cadre, medici tineri, studenți actuali, care vor lucra în acest spital, pentru că excelența în medicină nu este condiționată doar de investiții, ci și de o resursă umană calificată, a mai precizat Rafila.