Alfred Simonis, REACȚIE în urma raportului primit de Florin Roman de la IML, după ce a fost bătut

Publicat: 27 05. 2024, 16:46

This browser does not support the video element.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a declarat luni la Parlament fiind întrebat cum comentează faptul că Dan Vîlceanu a fost sancționat după ce acesta l-a atacat pe liberalul Florin Roman. Potrivit raportului IML, Florin Roman are nevoie de cinci zile de îngrijire medicală. 

M-am bucurat, am aprobat la Biroul Permanent sancțiunea, este cea mai dură sancțiune pe care Biroul Permanent o poate aproba, comisia juridică, o poate propune față de un coleg parlamentar. Într-adevăr, poate că ar trebui că în legislatura asta sau la cealaltă să discutăm despre înăsprirea sancțiunilor, pentru că atunci când am modificat regulamentul și când l-am scris nu ne-am imagina că se vor lua la bătaie în plen și poate că ar trebui să avem și niște reacții mai dure pentru comportamente agresive, a declarat Simonis.

 

Întrebat despre ce fel de modificări de sancțiuni ar fi vorba, președintele interimar al Camerei Deputaților a declarat că: ,,discutăm despre asta, nu mă gândesc la niciun fel de sancțiune acum, dar e o discuție care putea fi purtată, pentru că, repet, suntem în nu suntem o țară bananieră care să în care să ne luptăm unii cu alții, să ajungem să ne batem în plenul Camerei Deputați.”