Alianța România Dreaptă – noua coaliție antiUSL, construită în jurul PDL

Publicat: 05 09. 2012, 20:20
Actualizat: 06 07. 2016, 14:24

PDL, PNȚCD, PNR, FSC și Inițiativa Civică au decis în această seară că numele coaliției de dreapta antiUSL va fi Alianța România Dreaptă. Sigla va fi inima albastră pe fond alb, la fel ca la PPE.

Alianța România Dreaptă a fost denumirea cel mai bine primită în focus grupurile comandate de PDL care, inițial, și-ar fi dorit ca noua platformă de dreapta să poarte numele Forța Populară.

De asemenea, tot astăzi, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanua anunțat că Forța Civică este „vehiculul electoral” pentru ICCD, oficializarea acestui fapt urmând să fie făcută vineri, la Convenția Națională a partidului.

„Inițiativa Civică de Centru-Dreapta s-a născut din necesitatea coagulării forțelor civice și politice care pot schimba România, devenind într-un timp foarte scurt una dintre cele mai mari organizații neguvernamentale din România. Forța Civică este vehiculul electoral ce va permite membrilor Inițiativei să-și asume un rol activ în viața politică, participând la alegerile parlamentare din acest an”, susține MRU, într-un comunicat de presă.

Gândul a relatat recent despre planurile politice ale fostului premier.