Prima pagină » Știri politice » Alin Trășculescu, scrisoare din arest. „Este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau trebuie să mă retrag?”

Alin Trășculescu, scrisoare din arest. „Este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau trebuie să mă retrag?”

Fostul deputat de Vrancea Alin Trășculescu a scris din arestul Poliției o scrisoare, postând-o pe un site al său, în care susține că este nevinovat și îi întreabă pe alegătorii vrânceni dacă să mai continue drumul în politică sau să se retragă, spunând că va afla acest lucru în 9 decembrie.

Fostul deputat de Vrancea Alin Trășculescu a scris din arestul Poliției o scrisoare, postând-o pe un site al său, în care susține că este nevinovat și îi întreabă pe alegătorii vrânceni dacă să mai continue drumul în politică sau să se retragă, spunând că va afla acest lucru în 9 decembrie.

Arestat preventiv pentru fapte de corupție, Trășculescu reacționează pentru prima dată de când a izbucnit scandalul, el postând pe un site o scrisoare pe care o începe spunând că a fost „umilit, ridicat de pe stradă ca ultimul infractor”, acceptând „umilința arestării preventive pentru a-și dovedi nevinovăția”.

„Scriu aceste rânduri pentru că mă aflu în cel mai greu moment din viața mea. Și mă întorc către dumneavoastră, cei care acum patru ani ați hotărât să trimiteți un tânăr vrâncean în Parlamentul țării. Pentru că mă întreb și vă întreb: este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau, dimpotrivă, trebuie să mă retrag? Și, pentru că Domnul lucrează prin oameni, voi afla pe 9 decembrie care-i este voia. Adversarii mei politici se bucură că m-au eliminat din cursa electorală, dar singurii care mă puteți elimina cu adevărat sunteți dumneavoastră. Scriu aceste rânduri și pentru că vă sunt dator. Mi-ați dat încrederea dumneavoastră și în toți acești ani am făcut cum am știut eu mai bine să-i ajut pe vrânceni, dar mai ales pe voi, cei din Colegiul 5. Și, cu ajutorul Domnului și al oamenilor, am ajutat școli, grădinițe, biserici și am contribuit la repararea unor drumuri dezastruoase, precum cel dintre Suraia și Focșani. Sigur că am și nemulțumirea că nu am reușit să duc la capăt și multe alte proiecte abia începute”, scrie Trășculescu, care candidează pentru un nou mandat de deputat în Vrancea la alegerile din 9 decembrie.

El spune că scrie și și pentru copiii săi, care peste 10-15 ani se vor uita în ochii lui îl vor întreba de ce a tăcut.

„Copiii mei n-au greșit cu nimic să moștenească un nume pătat de cei care m-au eliminat, pe motive politice, pentru că le stăteam în gât”, mai susține fostul deputat.

El le mulțumește alegătorilor pentru „încredere, speranță si mai ales puterea de a merge mai departe” și le cere iertare dacă a greșit: „Să mă iertați dacă v-am greșit. Cred că adevărul și dreptatea vor izbândi până la urmă. Aceasta este credința și nădejdea mea. Datorită acestei credințe am curajul să vă privesc în ochi și să spun că sunt nevinovat. Pentru că dumneavoastră sunteți singurii mei judecători, care veți hotărî ce voi face după ce îmi voi dovedi nevinovăția: fie voi continua să-i slujesc pe vrânceni așa cum am mai făcut-o și chiar mai bine, fie mă voi mulțumi să am grijă doar de familia mea și îmi voi continua viața profesională”.

Fostul deputat Alin Trășculescu, pentru care Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă, a ajuns, în 29 noiembrie, în arestul Poliției Capitalei, fiind încarcerat.

Alin Trășculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autoritățile vrâncene să atribuie contracte de investiții unor societăți, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei din 29 noiembrie a Tribunalul București, prin care a fost admisă cererea în acest sens formulată de procurorii anticorupție. Decizia Tribunalului nu este definitivă.

Fostul deputat Alin Trășculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trășculescu și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trășculescu a fost formulată după ce în 20 noiembrie acesta a demisionat din funcția de deputat.

În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaților, prin Ministerul Justiției, să avizeze cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului Alin Trășculescu. În 16 noiembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat cererea anchetatorilor.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Silviu Trășculescu, în calitate de deputat și președinte al Organizației Județene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul (denunțător) Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, inițial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 de euro, din care ar fi primit, cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei, în patru tranșe – de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei și 200.000 de lei.

Ulterior, Trășculescu ar fi pretins încă 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus să îi primească în două tranșe, de 50.000 de lei și, respectiv, 1.050.000 de lei.

„Pentru obținerea acestor foloase, Trășculescu Alin Silviu ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții din cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților SC Vega 93 SRL, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu SC Aquaform SRL, administrată de martorul denunțător Vintilescu Mircea Alexandru”, scriu anchetatorii în documentul citat.

De asemenea, în 6 noiembrie, Trășculescu l-ar fi determinat pe Calotă să falsifice un contract între SC Aquaform SRL și firma lui Calotă SC Maryna Exclusiv SRL, acesta fiind antedatat pentru a putea fi folosit în scopul efectuării plății și a justificării în evidențele contabile ale celor două societăți.

De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că, în perioada august – noiembrie, Marian Valeriu Calotă, l-ar fi constrâns prin amenințare pe Vintilescu să dea sumele de bani cerute de Trășculescu în schimbul intervențiilor promise.

Potrivit anchetatorilor, Trășculescu și Calotă s-ar fi întâlnit în 10 noiembrie, în municipiul Focșani, cu Vintilescu pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima tranșă din cei 1,1 milioane de lei ceruți.

Trășculescu i-ar fi spus lui Vintilescu să îi dea lui Calotă cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau să ajungă la deputatul PDL.

Calotă a fost prins în flagrant delict, în 10 noiembrie, în jurul orei 20.40, după ce a primit banii de la Vintilescu. După aproximativ 20 de minute, Trășculescu a fost oprit pe strada Independenței din Focșani, pentru percheziție corporală, fiind de asemenea percheziționat și autoturismul deputatului PDL.

Procurorii DNA susțin în referatul prin care cer arestarea lui Alin Trășculescu că deputatul i-a cerut denunțătorului său 200.000 de euro chiar în Parlament, într-o sală a grupului PDL.

De asemenea, Trășculescu îi spunea denunțătorului că bate la ușă campania electorală și că are nevoie de 200.000 de euro, percepția denunțătorului fiind aceea că această sumă reprezenta o plată pe care deputatul o cerea în schimbul traficării influenței sale.