Ambasadoarea SUA, ANUNȚ despre ce se întâmplă cu vizele românilor pentru SUA

Publicat: 01 10. 2024, 15:41
Actualizat: 01 10. 2024, 15:55

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a declarat, marți, la Guvern, după o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu că românii au șanse ca de anul viitor să poată călători fără vize în SUA, însă acest program este strict pentru turism și afaceri, nu și pentru muncă sau studii. 

Kathleen Kavalec a declarat jurnaliștilor că: ,,În cazul unei decizii favorabile României, menționăm că va exista o perioadă de pregătire atentă și schimb de informații publice înainte de a fi implementate orice modificări ale cerințelor actuale de viză.”

Datele privind rata de refuz a vizelor sunt, de obicei, publicate cel târziu în ianuarie. Dacă toate condițiile și pregătirile vor continua cu succes, programul ar putea intra în vigoare în 2025, a menționat ambasadoarea.

Întrebată ce alți pași trebuie să mai facă România pentru a fi deplin inclusă în programul VISA WAIVER, Kavalec  a spus că: ,,Există o serie de pași în ceea ce privește securitatea și schimbul de informații și am semnat câteva acorduri cu privire la cele care vor trebui implementate.”

Diplomatul SUA a mai precizat că programul VISA WAIVER, care permite românilor drept de ședere în SUA pentru o durată de 90 de zile de aplică doar pentru turism și business.

Acest program este doar pentru vize de afaceri și turistice. Nu se aplică vizelor de studenți sau altor tipuri de vize de muncă. Este un program doar pentru călătorii turistice sau de afaceri, a încheiat Kavalec.

CITEȘTE ȘI: