Întrebat dacă a discutat cu Dragnea despre noile măsuri economice ale Guvernului, Klemm a spus: „Da, am discutat despre relațiile noastre în domeniul securității, despre dimensiunea economică a parteneriatului nostru, care poate fi afectată prin noile măsuri”.
„Depinde care sunt măsurile, dar, potențial, da (poate fi afectată dimensiunea economică a parteneriatului SUA-România, n.r), a adăugat Klemm.
El a spus că, în acest moment, nu este îngrijorat de situația creată, dar a arătat că este foarte important ca Guvernul să trimită un semnale corecte companiilor americane și celorlalți investitori străini.
„În acest moment, da, (Romania este un mediu atractiv pentru investitori, n.r.) dar noul Guvern trebuie să facă totul să mențină această atractivitate. Stabilitatea, predictibilitatea și transparența sunt importante. Și consultarea cu oamenii de afaceri străini, cu investitorii sunt importante pentru a menține această atractivitate”, a subliniat Klemm.
Întrebat dacă schimbările făcute asupra taxării companiilor sunt bune sau nu și dacă trebuie să schimbăm ceva sau să rămânem pe linia de acum, oficialul american a insistat asupra necesității de a avea tranparență și consultare.
„Guvernele din toată lumea, inclusiv Guvernul meu, întotdeauna iau in calcul schimbări în politicile economice, fiscale, dar acest lucru trebuie făcut cu consultarea părților interesate, cu oamenii de afaceri, cu investitorii”, a spus Klemm.
Ambasadorul SUA a făcut aceste declarații după ce s-a întâlnit, joi, cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.
Dragnea a avut o întrevedere cu adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activității acestuia în România, la întâlnire participând și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.
Liderul PSD Liviu Dragnea a susținut, miercuri, că măsurile economice din programul de guvernare al Cabinetului Tudose, respectiv impozitul pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate, nu vor fi aplicate dacă, în urma analizelor și simulărilor, se va vedea că fac rău economiei.