„Analiză la ANAF” după gaura descoperită la buget

Publicat: 28 10. 2013, 17:50
Actualizat: 23 03. 2019, 07:27

Încasările scăzute la buget, cu 6 miliarde de lei mai puțin decât prognozaseră guvernanții, l-au determinat pe premierul Ponta să anunțe că la finele acestui an se va face o analiză asupra activității ANAF.

„La sfârșitul anului vom face o analiză la ANAF, după ce se va termina și reorganizarea ANAF, împreună cu domnul vicepremier Chițoiu, care coordonează aceste activități, și vedem ce a funcționat bine, ce nu a funcționat și cum să facem să avem o activitate mult mai bună a structurilor fiscale în perioadă următoare”, a declarat premierul Ponta.

El a ținut să precizeze că în sistem ceva funcționa „prost de foarte mulți ani” și că evaziunea fiscală și rambursările ilegale de TVA nu sunt un fenomen nou.

„Nimeni, niciodată nu a avut curaj să le atace, iar în perioada lui Blejnar a fost o corupție instituționalizată și un sistem instituționalizat de strângere a mitei și a banilor proveniți din aceste fenomene. Am trecut la restructurarea ANAF și primele rezultate se văd”, a afirmat Victor Ponta.

El a adăugat că în ultimele zile s-au înregistrat încasări mai mari la buget.

„În România nu mai poate fi o virtute să te lauzi cu faptul că nu plătești taxe. Trebuie să înțelegem că nu mai putem împărți România între cei care plătesc taxe și șmecherii care nu plătesc taxe”, a conchis premierul.