Angel Tîlvăr, la întrevederea cu ambasadoarea SUA: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităţilor de apărare ale NATO

Publicat: 01 07. 2024, 14:58
Actualizat: 01 07. 2024, 16:26

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul MApN, o întrevedere cu Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București. Oficialul român a declarat că România continuă să fie un contributor activ la consolidarea securităţii colective şi la întărirea capacităţilor de apărare ale NATO.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, precum şi aspecte relevante privitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre. Stadiul şi perspectivele acordării asistenţei internaţionale multidimensionale pentru susţinerea Ucrainei au fost, de asemenea, pe agenda celor doi oficiali, se precizează în comunicat.

Cei doi oficiali au discutat despre Summitul NATO de la Washington, din luna iulie, unde este de aşteptat să fie adoptate decizii cruciale pentru securitatea Alianţei, în general, şi pentru stabilitatea şi securitatea regiunii Mării Negre şi a flancului sud-estic, în particular.

Summitul va fi un moment definitoriu pentru viitorul Alianţei. Suntem pregătiţi să contribuim activ la consolidarea securităţii colective şi la întărirea capacităţilor de apărare ale NATO, a concluzionat Angel Tîlvăr, citat în comunicat.