Antonescu: Dacă ANRP susține că acțiunea procurorului Papici a fost corectă, atunci probabil nu mai sunt motive pentru înființarea comisiei parlamentare

Publicat: 13 11. 2013, 20:02
Actualizat: 29 07. 2014, 23:54

Antonescu: Dacă ANRP susține că acțiunea procurorului Papici a fost corectă, atunci probabil nu mai sunt motive pentru înființarea comisiei parlamentare.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă din punctul de vedere al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților acțiunea procurorului Papici în cazul terenurilor din Călărași a fost corectă, „probabil nu mai sunt motive pentru înființarea comisiei parlamentare”.

„Dacă lucrurile sunt atât de clare, foarte bine Parlamentul nu are niciun fel de problemă. Dumneavoastră m-ați întrebat de dimineață referitor la o declarație a premierului de aseară , nu era o comisie de anchetare a președintelui, ci de implicare a domnului procuror sau a instituției. Dacă din punctulde vedere al ANRP acțiunea procurorului a fost una corectă probabil nu mai sunt motive pentru înființarea comisiei. Sigur că Parlamentul dacă există elemente poate face o comisie, dacă nu există, nu există”, a spus Antonescu.

Președintele ANRP, George Băeșu, a declarat astăzi că DNA  a acționat legal și corect și că investigația nu se referea la terenurile din comuna Nana, unde Ioana Băsescu a cumpărat recent 300 de hectare, ci la modul în care au fost înstrăinate terenuri de la Institutul Agronomic de la Fundulea.