După ce premierul Victor Ponta a anunțat vineri varianta în care regiunile să fie create înainte de revizuirea Constituției, prin modificarea legii 315/1998, fără ca acestea să aibă însă statut juridic, președintele PNL a evitat să comenteze, catalogând acest demers drept ciudat.
„Regionalizarea este o prioritate. Acum că o modificare de lege este suficientă în condițiile în care Constituția, care nu se poate modifica deocamdată, nu prevede existența regiunilor, asta nu știu, este o chestiune juridică, dar e de văzut. Deocamdată, cred că este destul de greu pentru că ne spune clar Constituția ce avem și, deci, ce nu avem. Voi discuta cu domnul premier despre această variantă”, a spus Antonescu.
Cu toate acestea, liderul PNL a precizat că procesul de regionalizare este important de realizat, mai ales că face parte din promisiunile USL. Referitor la numărul de zece regiuni, anunțat de Victor Ponta, Crin Antonescu nu și-a exprimat nici de această dată o opinie clară, spunând câ nu numărul regiunilor este important.
„Sunt foarte multe argumente și pentru opt și pentru zece și pentru 12. Nu cred că numărul este esențial, ci modul în legătură cu care se gândește rearanjarea instituțiilor și funcționarea lor în așa fel încât regionalizarea să nu însemne complicarea lucrurilor, ci simplificarea lor. Variantele regionalizării sunt în continuare în discuție. În ceea ce privește data referendumului, în condițiile hotărârii CCR, hotărâre care nu ne aparține și pe care nu o putem influența, da primul tur al alegerilor prezidențiale ar fi o dată potrivită”, a mai spus Antonescu.