Antonescu: Nu știu dacă cineva mi-a cerut capul în PNL, aș fi onorat, nu aș împiedica un Congres

Publicat: 24 08. 2012, 23:44
Actualizat: 26 08. 2012, 12:28

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Antena 3, că nu știe dacă, în urma referendumului, cineva din partid i-a cerut capul, dar el nu ar împiedica organizarea unui Congres Extraordinar dacă vreun coleg ar cere acest lucru.

„Nu știu dacă cineva mi-a cerut capul, aș fi onorat, de dorit există probabil oameni care îl doresc, că asta este dinamica în partid. Eu nu am nici cea mai mică reținere, am mai spus-o și altă dată, dacă cineva dorește să facem fie și un Congres Extraodrinar, nu eu am să îi împiedic pe colegii care ar dori chestiunea asta”, a spus Antonescu.

El a mai adăugat că, dacă în urma unui Congres extraordinar s-ar alege un alt lider al partidului, ar pleca cu inima împăcată, pentru că nu lasă PNL deloc mai rău decât l-a preluat.

„Nu am niciun fel de problemă, aștept cât se poate de liniștit orice propunere”, a menționat el.

Antonescu a declarat că reuniunea tradițională a PNL de dinaintea sesiunilor parlamentare, adică Școala de Vară a partidului, nu va mai avea loc în acest an la Mamaia, ci la București.

Liderul liberal a vorbit și despre unitatea USL. „Nu am nicio ezitare să spun și că USL va continua unită. (..) Nimeni nu își permite în acest moment să spulbere și ultima speranță a oamenilor, mulți din acești șapte milioane, vreo cinci care ne-au votat la locale”, a comentat el, întrebat dacă mai există unitate în cadrul Uniunii, după referendum.

El a mai spus, pe de altă parte, că are încredere în Victor Ponta.