Antonescu spune că nu cunoaște conținutul dosarului vicepremierului Liviu Dragnea, dar este convins de nevinovăția acestuia
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu cunoaște conținutul dosarului vicepremierului Liviu Dragnea, dar este convins de nevinovăția acestuia.
„Din acuzația, așa cum am auzit-o eu, nu cunosc conținutul dosarului, și anume că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot… Să spui că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot, să mobilizeze pe căi politice, legale, mi se pare că este o acuzație care nu stă în picioare. Am spus de atunci că nu cunosc conținutul dosarului și că nu am ce comenta în detaliu. E foarte clar, a fost un referendum, au fost șapte milioane și jumătate de oameni care au votat un lucru de care nu s-a ținut cont. A mai fost încă un milion aproape care a votat altceva. A fost o prezență, natural”, a spus Antonescu.
El a precizat că nu are cunoștință de vreo încălcare a legii și, atât cât s-a comunicat public în legătură cu acuzațiile din acest dosar, el este convins de nevinovăția lui Liviu Dragnea.
În ceea ce privește poziția în Guvern a lui Dragnea, liderul PNL a spus: „Noi am avut în persoana ministrului Relu Fenechiu, actual deputat, un om care avea un proces pe rol, care era trimis în judecată, care era membru al Guvernului. S-a dovedit că, deși era ministru, asta nu a împiedicat cu nimic mersul justiției și, din punctul meu de vedere, același criteriu este de aplicat și în cazul domnului Dragnea, dar nu e decizia mea. Eventuala demisie a domnului Dragnea nu poate să fie decizia mea”.
Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, și-ar fi folosit autoritatea și influența pentru a obține o prezență de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.
Dosarul a fost adus luni la Înalta Curte de Casație și Justiție de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, urmând să fie înregistrat la instanță și să se stabilească un prim termen de judecată, după repartizarea aleatorie la un complet de la Secția penală.